Swedbank loobub Norras suurklientide teenindamisest

PM Majandus
Copy
Swedbanki logo.
Swedbanki logo. Foto: Toomas Huik

Swedbank on sõlminud strateegilise partnerluse Norra suurima hoiupangaga SpareBank 1 SR-Bankiga, mille raames loovutab Swedbank Norras oma suurettevõtete pangandusega seotud tegevused SpareBank 1 Marketsile, mille aktsionär on SpareBank 1 SR-Bank.

Ligikaudu 5,6 miljardi Norra krooni suurune portfell kantakse Swedbankist üle SpareBank 1 SR-Banki. Tehing võimaldab SpareBank 1 SR-Pangal hankida suuremaid kliente ja parandab Swedbanki võimet kasumlikult kasvada, teatas Swedbank pressiteates.

SpareBank 1 SR-Bank hakkab osutama igapäevaseid pangateenuseid Swedbanki klientidele Norras, Swedbank aga osutab vastavaid teenuseid SpareBank 1 SR-Pank Norra klientidele Rootsis. Swedbank hakkab pakkuma ka kaubanduse finantseerimisteenuseid SpareBank 1 SR-Pank klientidele.

«Meie strateegiline partnerlus SpareBank 1 SR-Bankiga põhineb ühisel pühendumisel jätkusuutlikule kasvule. Swedbanki Norra filiaal muutub õhemaks ja fokusseeritumaks. Partnerlus ja ümberorienteerumine on kooskõlas meie strateegilise suunaga ning suurendab nii klientidele pakutavat väärtust kui ka omakapitali tootlust,» ütles Swedbanki president ja tegevjuht Jens Henriksson.

Swedbanki Norra filiaal muutub õhemaks ja fokusseeritumaks.

Swedbank tegevjuht Jens Henriksson

«Partnerlus suurendab meie turuosa Oslos ja Vikenis ning teeb meist tugeva osalise ettevõtete turul. See tähendab ka seda, et saame võtta suuremaid positsioone, mis loob head tingimused edasiseks kasvuks,» ütles SpareBank 1 SR-Bank tegevjuht Benedicte Schilbred Fasmer.

«Loovutamine ja partnerlus võimaldavad meil keskenduda oma põhitegevusele, säilitades samal ajal suutlikkuse vastata Rootsi võlakirjade ja aktsiate emitentide ning meie Norra klientide nõudlusele,» ütleS Swedbanki suurettevõtete ja institutsioonide juht Pål Bergström.

Swedbanki Norra filiaal keskendub kasvule neljas põhisektoris: omandamistehingute finantseerimine, kinnisvara, jätkusuutlikud ookeanitööstused ja taastuvenergia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles