Magnum omandab Leedu apteegiketi

BNS
Copy
Apotheka Eestis
Apotheka Eestis Foto: Elmo Riig / Sakala

Leedu konkurentsiamet andis heakskiidu tehingule, millega ravimite hulgi- ja jaemüügikontsern Magnum AS omandab 100 protsenti Leedus tegutsevast apteegiketist UAB Apotheca Vaistine.

Tehingu tulemusel kasvab Apotheka kaubamärgi all tegutseva apteegiketi katvus Leedus mitmekordselt ning apteekide arv 48 võrra, teatas Magnum. Tegu on Magnumi jaoks suurima ühekordse investeeringuga viimase kümne aasta jooksul. Kokku hakkab ettevõte Leedus haldama 62 apteeki, mis teeb sellest Magnumi andmetel Leedus suuruselt kuuenda apteegiketi.

Ostetud keti apteegid tegutsevad kõigis suuremates Leedu linnades. Magnum AS juhatuse esimehe Ahti Kallikormi sõnul soovib ettevõte rakendada oma aastate jooksul välja töötatud äriprotsesse ja oskusteavet väljaspool Eestit, kus turg on vabamalt reguleeritud. «Me ei tegutse Leedus ainult kasvu nimel, vaid ka selleks et viia sinna meie Eestis välja töötatud tipptasemel frantsiisilahendusi, mis annavad meile konkurentsieelise,» ütles Kallikorm.

Magnum AS alustas Apotheka kaubamärgi all Leedus tegevust 2019 aastal ja on sellest ajast kiiresti kasvanud. Omandatava apteegiketi 2021. aasta müügitulu oli üle 60 miljoni euro. Ostva ettevõtte müügitulu samal aastal ulatus 5 miljoni euroni, näidates üle 100-protsendilist aastakasvu. Müügitehingu hinda osapooled kokkuleppel ei avalda.

Magnum AS-i kontserni kuulub 17 ettevõtet, mis tegutsevad Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja Valgevenes. Mullu ületas kontserni konsolideeritud aastakäive esmakordselt 500 miljoni euro piiri. Ettevõtte emafirma on Margus Linnamäele ja Ivar Venedelinile kuuluv kontsern MM Grupp, kuhu kuuluvad ka uudisteagentuur BNS ja Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles