Noored keskkonnakaitsjad vaidlustavad kaotuse õlitöösturitega riigikohtus

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Uus õlitehas meenutab praeguses ehitusjärgus eemalt vaadates hiidtaburetti, mille peale on Gulliver jätnud kummuli õllepurgi.
Uus õlitehas meenutab praeguses ehitusjärgus eemalt vaadates hiidtaburetti, mille peale on Gulliver jätnud kummuli õllepurgi. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Tartu ringkonnakohus ei rahuldanud noorte keskkonnakaitsjate kaebust, mis vaidlustas Narva-Jõesuu linnavalitsuse otsuse, millega anti ehitusluba õlitehase püstitamiseks.

MTÜ Loodusvõlu, Fridays for Future eestkõneleja Birgit Anton ütles Postimehele, et tõenäoliselt vaidlustavad nad ringkonnakohtu otsuse riigikohtus. «Me võime olla kaotanud ühe lahingu, aga mitte tervet sõda, kui väljenduda militaarselt,» märkis Anton.

Tartu ringkonnakohtusse jõudnud vaidluses oli peamine küsimus selles, kas Narva-Jõesuu linnavalitsus selgitas välja kõik ehitusloa andmise otsustamiseks olulised asjaolud ning kas oli põhjust ehitusloa andmisest keeldumiseks, teatas kohtu pressiesindaja Annett Kreitsman. Ringkonnakohus asus seisukohale, et MTÜ Loodusvõlu poolt apellatsioonkaebuses esitatud väited ei anna alust tühistada Tartu halduskohtu otsust, millega õlitehase ehitusluba jõusse jäeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles