Maksuamet soovitab: kuidas esitada kiiresti käibedeklaratsiooni

Copy
Maksu- ja tolliamet.
Maksu- ja tolliamet. Foto: Eero Vabamägi / Postimees / Scanpix

Maksu- ja tolliamet (MTA) avaldas oma veebilehel juhised, kuidas efektiivselt käibedeklaratsiooni esitada.

MTA soovitab käibedeklaratsiooni (KMD) esitada masin-masin liidese abil otse ettevõtte raamatupidamistarkvarast. Deklaratsiooni esitamine masin-masin liidese abil X-tee kaudu säästab raamatupidaja väärtuslikku aega, sest sellisel juhul ei pea e-MTAsse sisse logima ning deklaratsiooni käsitsi täitma või faili üles laadima.

MTA soovitab KMD esitada järgnevalt:

  1. Kõigepealt uurige oma majandustarkvarateenuse pakkujalt, kas tarkvara võimaldab käibedeklaratsiooni masin-masin liidese abil esitada.
  2. Kui käibedeklaratsiooni esitamine tarkvarast on võimalik, siis vajadusel aktiveerige liides maksu- ja tolliameti süsteemiga. Juhise liidese aktiveerimiseks ja deklaratsiooni esitamiseks saate majandustarkvarateenuse pakkujalt.
  3. Andke majandustarkvarateenuse pakkuja X-tee turvaserveri omanikule e-MTAs pääsuõigus käibedeklaratsiooni esitamiseks «Käibedeklaratsiooni (KMD) andmete saatmine masin-masin liidese vahendusel». Täpsed sammud pääsuõiguse andmiseks leiate siit juhendist.
  4. Veenduge, et raamatupidajal, kes käibedeklaratsiooni esitab, on e-MTAs kehtiv pääsuõigus «Käibedeklaratsioonide (KMD) haldamine» või «Raamatupidaja pakett».
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles