Saab küll: tuntud Eesti ettevõte läheb üle neljapäevasele töönädalale

BNS
Copy
Fred Krieger.
Fred Krieger. Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix

Tööhaldustarkvara ettevõte Scoro läheb kogu kollektiiviga alates juulist püsivalt üle neljapäevasele töönädalale, kusjuures töötajate palka ei vähendata.

«Oma tegevuses näeme, kuidas tuhanded ettevõtted haldavad oma tööd – alates planeerimisest ja projektijuhtimisest kuni arveldamiseni. See kogemus on võimaldanud meil kaardistada, millised protsessid on kõige ajakulukamad, mida on võimalik automatiseerida ja kuidas saame tööd ümber korraldada nii, et vähemate töötundidega oleksime vähemalt sama produktiivsed ja tulemuslikud – kui mitte rohkem,» märkis ettevõtte tegevjuht Fred Krieger pressiteates.

Tänu lühemale töönädalale jääb töötajatel rohkem aega väljapuhkamiseks ning oma hobide ja pere jaoks. «Ajal, mil tööturul on tihe konkurents, tuleb ettevõtetel kriitiliselt mõelda, kuidas oma inimesi hoida,» selgitas Krieger otsuse tagamaid.

Scoro on loonud seitsmest üksusest koosneva löögirühma, kes on fookusesse võtnud tööhaldusega seotud teemad: kommunikatsioon, koosolekud, automatiseerimine, ajajuhtimine, prioritiseerimine, töötajate heaolu ning õiguslikud ja finantsaspektid.

«Igale valdkonnale oleme seadnud ka mõõdikud, et hinnata, kas raamistik töötab meie kasuks. Kuna iga uue asja juurutamine võtab aega, oleme esmaseks vaatlusperioodiks seadnud aasta – seda selleks, et vajadusel muudatusi teha, kuid mitte tagasi minna viiepäevasele töönädalale,» kinnitas Krieger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles