Uuring: pooled eestlased sooviksid pensionile jääda viiekümnendates

BNS
Copy
Pensionär.
Pensionär. Foto: Marko Saarm / Sakala / Scanpix

Citadele panga tellitud uuringust selgus, et kui oleks võimalik valida, siis pooled ehk 51 protsenti küsitletud Eesti inimestest sooviksid pensionile jääda viiekümne ja kuuekümne eluaasta vahel.

Citadele panga tellitud ja uuringufirma Norstat poolt Eestis, Lätis ja Leedus läbiviidud uuringus küsiti inimestelt, millises vanuses sooviksid nad pensionile jääda, kui nad saaksid seda ise valida. Eesti inimestest märkis 11 protsenti, et võimalusel teeksid nad seda juba enne, kui täitub 50 eluaastat. 51 protsenti vastas, et neile sobiks pensionipõlve alustada viiekümnendatel eluaastatel. Üks protsent vastanutest lõpetaks töötamise heal meelel juba enne 30. eluaastat, teatas pank.

Teisalt selgus küsitlusest, et omajagu on ka neid, kes on rahul praeguse riiklikult määratud pensionile jäämise ajaga ehk siis aastaks 2026 on see 65 eluaastat. Nii vastas kokku ligi veerand ehk 23 protsenti küsitletutest.

Kui Eesti inimestest 11 protsenti jääks heal meelel pensionile enne 50. eluaastat, siis Lätis on selliseid inimesi 16 protsenti ja Leedus 14 protsenti.

Samuti pole lätlased ja leedukad niivõrd rahul praeguse pensionile jäämise eaga, mis tõuseb neis riikides samuti 2026. aastaks 65 eluaastani. Kui Eestis on selle pensionieaga rahul 23 protsenti, siis Leedus 18 ning Lätis kõigest 15 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles