LHV Groupi kasum vähenes mais 4,7 miljonile eurole

BNS
Copy
LHV logo
LHV logo Foto: Erik Tikan

AS LHV Groupi konsolideeritud puhaskasumiks kujunes tänavu maikuus 4,7 miljonit eurot, aasta varem samal kuul oli kasum aga 4,9 miljonit eurot ja selle aasta aprillis 5,2 miljonit eurot.

LHV Pank teenis 2022. aasta mais puhaskasumit 5,6 miljonit eurot, sellest 700 000 eurot Ühendkuningriigi filiaaliga seotud klientide teenindamisest. LHV Varahalduse puhaskasumiks kujunes 29 000 eurot ja esmakordselt oli positiivne ka LHV Kindlustuse finantstulem 6000 eurot. LHV UK Limitedi puhaskahjum ulatus mais 600 000 euroni, teatas kontsern börsile.

Maikuu lõpuks on jõudnud LHV klientide aktiivsus panga teatel tavapärasele tasemele. Tulemusi mõjutasid veel hea laenuportfelli kvaliteet ja sellest tulenevad plaanitust madalamad laenude allahindlused.

LHV Groupi konsolideeritud laenuportfell suurenes mais 42 miljoni euro võrra: ettevõtete laenud kasvasid seejuures 5 miljonit eurot ja jaelaenud 37 miljoni euro võrra. Konsolideeritud hoiuste maht kasvas mais 76 miljoni euro võrra, valdavalt jaeklientide hoiuste arvelt. LHV juhitud fondide maht kahanes kuuga 75 miljoni euro võrra. Mais töödeldi 2,3 miljonit finantsvahendajatest klientidega seotud makset.

LHV Panga ärimahud kasvasid ja klientide aktiivsus paranes: pangaklientide arv suurenes 4700 võrra, nii uusi kodulaenusid, väikelaenusid kui ka laenusid korteriühistutele väljastati rekordiliselt. Intressitulu oli mais tavapärane, samal ajal kui teenustasutulud kasvasid. LHV Finance parendas klientide jaoks väikelaenude tingimusi ning hakkas pakkuma päikesepaneelidele rohelist järelmaksu intressiga 4,9 protsenti.

Varahalduse mai äritulud vastasid plaanile. Tulemusi mõjutas negatiivne kuu aktsiaturgudel. Suuremad aktiivselt juhitud LHV pensionifondid tegid läbi kerge languse: M, L ja XL alanesid vastavalt 0,7 protsenti, 1,4 protsenti ja 1,1 protsenti. Pensionifond Roheline tõusis kuuga 1,1 protsenti, Indeks kaotas väärtuses 3,2 protsenti. Positiivne on panga vaates, et teisest sambast lahkujate hulk on viimastel kuudel oluliselt vähenenud – aprillis ja mais oli uusi liitujaid rohkem kui lahkujaid.

LHV Kindlustuse kiire ärimahtude kasv jätkub ning mais jõudis ettevõte esmakordselt positiivse finantstulemuseni. Kahjude maht on vähenenud, teenitud preemiad on edestamas finantsplaani. Klientide rahulolu kahjukäsitlusega on püsinud kõrgel 96 protsedi tasemel. Ettevõte jätkab värbamistega.

LHV finantsplaan püsib.

18. maist kuni 1. juunini kaasas LHV Group täiendava aktsiapakkumise kaudu lisakapitali. Pakkumine investoritele oli edukas, kokku märkisid LHV aktsiaid 11 694 investorit 43,6 miljoni euro eest. LHV kaasas 35 miljonit eurot, mida kasutatakse Ühendkuningriiki rajatava uue panga finantseerimiseks ja ettevõtte kapitalipuhvrite suurendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles