Ametist lahkuv Padar: mina ei istu kalanäoga viis aastat soojal kohal (2)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Kaido Padar on 7500-eurose kuupalgaga olnud riigiametnike palgatabelis esikohal.
Kaido Padar on 7500-eurose kuupalgaga olnud riigiametnike palgatabelis esikohal. Foto: Tairo Lutter

Eesti kõige paremini tasustatud riigiametnik, transpordiameti peadirektor Kaido Padar lahkub kolm ja pool aastat enne tähtaja lõppu ametist. Lühiintervjuus tunnistas aastate eest praamiliikluse koordineerimisega tuntuks saanud tippjuht, et riigisektori eripärad väsitasid ta lõpuks lihtsalt ära.

Kaido Padar, riigisektorisse valitakse tippjuhte viieks aastaks. Teie panite juba pooleteise aasta järel lahkumisavalduse lauale. Miks?

Tegelikult olin ka poolteist aastat tagasi väga kahevahel, kas üldse lahkuda erasektorist või mitte. Otsustavaks sai soov tulla Eesti riigile appi: kolme väga erineva asutuse transpordiameti alla liitmine oli väljakutse, mis pani mul käed sügelema. Nüüdseks on selle protsessi esimene faas läbi. See on olnud väga suur samm ja nõudnud väga suurt pingutust.

Minu päevad algavad hommikul kell seitse ja lõppevad tihti õhtul kell üheksa. Tunnen praegu, et siia majja on vaja uut energiapommi. Kuna peagi asuvad ametisse nii uus minister, koalitsioon kui ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler, tundus see õige hetk koha vabastamiseks. Lisaks on sügisel ootamas ees ka eelarveläbirääkimised.

Olen kogu aeg öelnud, et ma kindlasti ei ole see juht, kes istub lihtsalt viis aastat kalanäoga ära ja vaatab seejärel, kust saaks järgmise sooja koha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles