Firma veerand tunniga: Eesti lõi täna Londonis tehniliste viperuste kiuste maailmarekordit

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Samal ajal kui Dominik Panosch (paremal) firma asutamise maailmarekordit püstitas, rääkisid Bolti kaasasutaja Martin Villig ja Wise kaasasutaja Taavet Hirikus, kui hea on Eesti idufirmasid teha.
Samal ajal kui Dominik Panosch (paremal) firma asutamise maailmarekordit püstitas, rääkisid Bolti kaasasutaja Martin Villig ja Wise kaasasutaja Taavet Hirikus, kui hea on Eesti idufirmasid teha. Foto: Postimees

Täna uuendati Eesti senist maailmarekordit ettevõtte asutamise kiiruses, kui Eesti e-resident Dominik Panosch registreeris London Tech Weeki raames Eesti äriregistris oma firma ajaga, mis läks kirja uue maailmarekordina.

Dominikil kulus 9 minutit ja 30 sekundit, et esitada veebis ettevõtte asutamise avaldus. Pärast seda kulus 6 minutit ja 3 sekundit, et kohtunikuabi Eestis selle taotluse kinnitaks ja süsteem saadaks välja ettevõtte asutamise ametliku kinnituse. Kokku võttis kogu protsess aega 15 minutit ja 33 sekundit.

Varasem ettevõtte asutamise maailmarekord, mis kuulus samuti Eestile, pärines aastast 2009 ja oli 18 minutit ja 3 sekundit. «Eesti on sisuliselt ainus maa, kus saab ettevõtet asutada ja juhtida online, me võistleme iseendaga,» kommenteeris e-residentsuse programmi kommunikatsioonijuht Katrin Vaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles