Borjomi enamusaktsionär loovutab aktsiad Gruusia valitsusele (1)

BNS
Copy
Borjomi.
Borjomi. Foto: Scanpix/ LETA

IDS Borjomi International teatas esmaspäeval, et ettevõtte enamusaktsionär loovutab tasuta 7,73 protsenti aktsiatest Gruusia valitsusele ega oma enam kontrolli ettevõtte üle.

Selle tehingu tulemusena väheneb enamusaktsionäri esindatus IDS Borjomi Internationali direktorite nõukogus kaheksalt liikmelt kahele, teatas IDS Borjomi.

Gruusia valitsus nimetab oma esindaja IDS Borjomi Internationali direktorite nõukogu esimeheks.

«IDS Borjomi Internationali aktsionärid on alati olnud pühendunud ettevõtte edule turgudel, kus me tegutseme. IDS Borjomi on tänulik Gruusia valitsusele toetuse eest selle kokkuleppe saavutamisel, mis võimaldab ettevõttel nendes keerulistes oludes oma tegevust ja arengut jätkata,» ütles IDS Borjomi Internationali juhatuse liige Elkhan Alnazarov.

«Suhtume Eesti turul sellesse uudisesse väga positiivselt ja ka sellesse, et armastatud kaubamärk Borjomi saab taas turule tagasi tulla. Pärast seda uudist teeme koostööd oma jaemüügipartneritega, et tuua Borjomi võimalikult kiiresti kaupluste lettidele tagasi,» kommenteeris IDS Borjomi Europe tegevjuht Roman Radko.

Borjomi mineraalvesi on üks Gruusia peamisi ekspordiartikleid, kuid selle tootjafirma IDS Borjomi Georgia enamusomanik oli Vene oligarhile Mihhail Fridmanile kuuluv Alfa Group. Aprilli lõpus teatas ettevõte, et peatab Ukraina sõjaga seotud «finantsprobleemide» tõttu tootmise.

Euroopa Liit kehtestas Fridmanile veebruari lõpus seoses Moskva sissetungiga Ukrainasse sanktsioonid, nimetades Londonis elavat ärimeest president Vladimir Putini «siseringi võimaldajaks».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles