Kaos lennujaamas: tulime varakult, aga ei ole kindel, et lennule jõuame

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Julgestuskontrolli järjekord Tallinna lennujaamas.
Julgestuskontrolli järjekord Tallinna lennujaamas. Foto: Lugeja foto

Tallinna lennujaama turvakontrolli järjekord võtab ka paljunäinud reisijad tummaks. «Adrenaliin on laes juba enne puhkusereisi algust, pole kindel, et lennukile jõuame,» tõdes  Bulgaariasse puhkusele sõita lootnud reisija.

Kui tavapäraselt algab julgestuskontrolli järjekord Tallinna lennujaamas enam-vähem turvaväravatest, siis täna ulatus järjekorra lõpp juba lennujaama lendudele registreerimise laudadest kaugemale.

«Pole kindel, et sellele lennule saan, kuigi olin kohal peaaegu kaks tundi enne lennu väljumist,» tõdes Ryanairiga kell 14.35 Londonisse reisida sooviv lugeja. «Praegu on küll ainuke lootus, et Ryanair jääb ehk hiljaks,» lisas ta. 

Lugeja sõnul valitseb lennujaamas täielik kaos, keegi ei tea mida teha. Turvatöötajad kontrollivad, kas julgestusjärjekorras seisjatel on ikka check-in tehtud. «Kõikidel ei ole, mõnel ei ole registreerumine veel alanud, kuid igaks juhuks võetakse julgestusjärjekorda, et kohta hoida,»  kirjeldas lugeja. 

«Lennujaama töötajate ainus kommentaar on, et midagi pole teha, tuleb järjekord ära seista,» lausus lugeja.

Tallinna lennujaama kommunikatsioonispetsialist Jane Kallaste kinnitas, et kui reisijad tulevad lennujaama kaks tundi varem, peaks sellest ka lennule jõudmiseks piisama. «Olen kuulnud vaid ühest juhtumist, kus kaks tundi varem lennujaama tulnud reisija lennust maha jäi,» lausus ta.

Kallaste lisas, et tööjõu värbamisega tegelevad nii lennujaam kui G4S, kuid see võtab aega. «Alustasime aktiivse värbamisega aprillis, kuid reisimine on taastunud oodatust kiiremini,» lausus Kallaste. «Lisaks meile värbavad veel sajad firmad ning tööjõudu lihtsalt ei ole,» rääkisid Kallaste. Turvanõuete tõttu on lennujaama värbamisprotsess ka pikem ning keerulisem. 

Kallaste sõnul võiksid reisijad enne lennujaama tulekut ka ise kodulehelt uurida, kui palju lende nendega samal ajal väljub ning sellega arvestades varem lennujaama tulla. Lisaks saavad reisijad julgestusprotsessi kiirendada sellega, et on oma käsipagasi vastavalt reeglitele pakkinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles