T1 keskusele puhutakse uut elu sisse: ehitus algab peagi (3)

BNS
Copy
T1 keskuse uuendusi tutvustav pressikonverents.
T1 keskuse uuendusi tutvustav pressikonverents. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Tallinnas asuv T1 keskus investeerib hoone renoveerimisse 16 miljonit eurot, keskuse välisilmet ja juurdepääsu parandavad ehitustööd algavad sel suvel.

Uue kontseptsiooni kohaselt seob keskus omavahel kaubanduse, teenused ja vaba aja veetmise võimalused. Täiesti uue sisu saab T1 kolmas korrus, teatas keskus.

«T1 on Tallinna kaasaegseim kaubandus- ja meelelahutuskeskus, kuid see vajab täiendusi ning selget suunda, mida külastajatele edaspidi pakume. Ühes arhitektibüroodega Novarc ja Koko, ettevõttega Lott ja Pojad ning teiste partneritega töötasime välja T1 keskuse uue kontseptsiooni ja arhitektuurilised lahendused, mida hakkame ellu viima. Ehitustööd algavad suvel ning viimase lihvi saab uuenduskuur 2023. aasta lõpuks,» ütles T1 keskuse tegevjuht Tarmo Hõbe.

Keskuse kaubandus koondub edaspidi kahele esimesele korrusele, kolmas korrus keskendub huvitegevustele, spordile ning tervise- ja iluteenustele, neljas korrus jääb aga meelelahutusele. Kolmandal korrusel avab sügisel treeningkeskuse Nikolai Novosjolovi vehklemisklubi Le Glaive ning keskuse sõnul käivad läbirääkimised veel mitme teise spordiklubiga.

T1 aatriumi tulevad travelaatorid ehk liikurteed, mis hõlbustavad külastajate liikumist. Hoone raudteepoolsele küljele tuleb lisasissepääs, mis valmib septembris ning saab lõpliku kuju detsembriks. Keskus rekonstrueerib ka Ülemiste peatuse juures oleva raudteealuse tunneli.

«Uue ilme saavad raudtee-äärne ning trammipeatuse juures olev fassaad ning seest muutub keskus valgemaks ja tänu elavatele taimedele rohelisemaks. Lisaks tekib T1 ümber viie aastaga täiesti uue kvaliteediga kaasaegne linnaruum, mida iseloomustab inimmõõtmelisus ja avatus,» tutvustas Koko arhitektide partner Andrus Kõresaar.

T1 keskus avati 2018. aastal ning 2022. aasta algusest on keskuse omanik ja operaator investeerimisfirma Lintgen OÜ. Rajatava Rail Balticu Linda terminali kõrval asuvas keskuses on 56 000 ruutmeetrit üüripinda ning maa-aluses, väli- ja korrusparklas on kokku 1111 kohta. Hoone ankurrentnikud on Selver, Super Skypark ja Cinamon.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles