Coop Pank teenis mais 1,9 miljonit eurot puhaskasumit

BNS
Copy
Coop Pank
Coop Pank Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Coop Pank teenis 2022. aasta mais 1,9 miljonit eurot puhaskasumit, aasta viie esimese kuuga kokku on pank teeninud aga 6,9 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 45 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

Mais kasvas panga klientide arv 2900 võrra ja arveldavate klientide arv 1700 võrra. Kuu lõpuks ulatus klientide arv 128 300-ni ja arveldavate klientide arv 57 400-ni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 31 protsenti, teatas pank börsile.

Panga klientide hoiuste maht kasvas mais 28 miljoni euro võrra ulatudes kuu lõpu seisuga 1,19 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 25 miljonit eurot ja eraklientide hoiuste portfelli maht püsis mais samal tasemel kui see oli aprillis. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kasvas 4 miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 36 protsenti.

Panga laenuportfell kasvas mais 38 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 1,1 miljardi euroni. Kodulaenude portfell kasvas 16 miljonit eurot, ärilaenude portfell kasvas 16 miljonit eurot, liisingu portfell kasvas 4 miljonit eurot ja tarbijafinantseeringu portfell 2 miljonit eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 50 protsenti.

Mais tehti laenude allahindluseid 170 000 euro ulatuses.

Võrreldes möödunud aasta viie esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 33 protsenti ja tegevuskulud 22 protsenti. Panga omakapitali tootlus oli mais 19,1 protsenti ja kulu-tulu suhe 50,5 protsenti.

Coop Panga juhatuse liige ja finantsjuht Paavo Truu märkis börsiteates, et maailma majandus seisab silmitsi mitmete väljakutsetega, mille mõjud ulatuvad ka Eestisse. «Juba praegu tuleb Eesti inimestel ja ettevõtetel hakkama saada euroala kiireima inflatsiooniga. Keerulistes oludes tõuseb aga kohalikul kapitalil põhinevate pankade tähtsus veelgi ja seda kinnitavad ka meie kasvunumbrid,» lisas Truu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles