Kokast Eesti ainsaks naismaakleriks: Nelli Janson ostab keset kriisi aktsiaid kokku

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
LHV vanemmaakler Nelli Janson leidis börsilt oma elu kutse.
LHV vanemmaakler Nelli Janson leidis börsilt oma elu kutse. Foto: Teele Toova

«Tahaks öelda, et mul on karjäär kavalalt planeeritud, aga tegelikult läks nii, et elukutse valis hoopis mind,» ütleb enam kui kümme aastat maakleritööd teinud Nelli Janson. Pärast keskkooli ei ennustanud miski, et ta pangamaailma sukeldub. Vastupidi: ta läks tööle kokaks.

 «Ma polnud päris traditsiooniline kokk, töötasin saatkondade juures, pidin tegema vastuvõttude menüüsid sadadele külalistele. Mu esimene ametikoht oli Suurbritannia saatkond. See oli 1990. aastatel, enne internetti: kui tänapäeval tahad teha üllatusmenüü, siis guugeldad natuke, vaatad paar Youtube’i videot ja teed, aga tol ajal pidid ise loominguline olema. Ja kui isegi olid loominguline, siis läksid poodi – ja midagi polnud saada,» meenutab Janson.

Pärast kümmet aastat kokaametis leidis Janson, et tahab midagi muud proovida ja läks ülikooli majandust õppima: ka siis oli börsimaailm temast kaugel. Ta tegi kooli kõrvalt müügitööd, kuni sattus LHV finantsportaali peale, kuhu ta kirjutas kaks aastat börsiartikleid. Ja sinna ta uppus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles