Tallinnas avatakse 10 miljonit eurot maksev erameditsiinikeskus

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy

Novembris avab Tallinnas uksed 10 miljoni euro eest rajatud meditsiinikeskus Novel Clinic, mis paneb rõhku terviseprobleemide ennetamisele ja tervena elatud eluaastate pikendamisele.

Pärnu mnt 113 rajatavas hoones on kaasaegne diagnostikakeskus ja verelabor, vaimse tervise keskus, unediagnostika öiste täisune uuringutega ning ambulatoorse eriarstiabi, hambaravi, kirurgia ja rehabilitatsiooni võimalused.

Kliinikus on kaks tipptasemel operatsioonisaali, kümme privaatpalatit ja üks intensiivravipalat, et olla abiks ka kirurgilist korrigeerimist vajavate probleemide lahendamisel. Selles vallas pakub kliinik peamiselt kõrva-nina-kurguhaiguste ning näo-lõualuude kirurgilist ravi, sealhulgas kilp- ja süljenäärme operatsioone, nahaaluskoe kasvajate eemaldamist ja norskamise kirurgiat.

Novel Clinicu ülemarsti Lauri Käisi sõnul on nende soov aidata inimestel hoida tervist ja head und. «Tõsiste terviseprobleemide ennetamiseks teeme klientidele kaasaegsete meditsiiniseadmetega põhjalikku diagnostika ja koostame selle põhjal raviplaani. Me ei jäta inimest tervisemurega üksi,» selgitas Käis.

Keskus pakub tööd sajale meditsiinispetsialistile ja 30 administratiivtöötajale, kellest umbes veerand on juba ka värvatud, kinnitas kliiniku tegevjuht Kadi Saks. «Kui praegu tegeleb meditsiin tagajärgedega, siis meie tahame toetada inimese tervena püsimist,» rääkis Saks. 

Meditsiinikeskuses on kaasaegsed diagnostikaseadmed ning meditsiini uusimad tehnoloogialahendused. Kliiniku investeeringu kogumaht on ligi 10 miljonit eurot ning põhiinvestoriks on Leedu meditsiinitehnika eksportöör.

Novel Clinicul on lähiajal plaan avada kliinik veel Rootsis ja edaspidi ka teistes Balti riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles