Ehitusregistri vead ei lase ehituslubasid väljastada

BNS
Copy
Kraana Viljandis.
Kraana Viljandis. Foto: Elmo Riig

Saaremaa vallavalitsuse ehitusosakonna teatel on uuenenud ehitusregistris ilmnenud vigade tõttu ehituslubade väljastamine peatatud.

«Kuna registri info taotluste kooskõlastuste koht on puudulik, siis vallal puuduvad teavitused dokumentide liikumisest ning seega pole praegu võimalik jätkata mitte ühegi taotluse menetlust,» teatas Saaremaa valla ehitusosakond valla kodulehel.

Küsimuste ja pretensioonidega palub vald pöörduda otse ehitusregistri haldaja ehk majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole. Kuna klienditoe number on senisest rohkem koormatud, siis palutakse murede korral saata e-kiri aadressil ehr@mkm.ee. Kirjad vaadatakse läbi ja vastatakse esimesel võimalusel.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) teatel läks ehitisregister möödunud nädalal üle uuele platvormile ning uuele menetluskeskkonnale ülemineku tõttu on tekkinud kasutajaid mõjutavaid tõrkeid, mille lahendamisega tegeletakse.

«Ehitisregistri uuele süsteemile üleminek oli hädavajalik, sest vana süsteem oli tehnoloogiliselt aegunud,» rääkis MKMi ehitisregistritalituse projektijuht Taavi Jakobson. «Kahjuks on suurema ülemineku tõttu olnud tõrkeid ehitisregistri töös. Nii MKMi ehitisregistri talitus kui arendajad töötavad pidevalt, et probleemid võimalikult kiiresti kõrvaldada,» lisas ta.

Möödunud nädala uuenduste hulka kuulus nii uuele menetluskeskkonnale üleminek kui ka ehitisregistri andmebaasi vanast süsteemist uude kolimine. Näiteks uuenesid ehitusloa ja -teatise ning kasutusloa ja -teatise sisestamine ja menetlemine, failide käsitlemise ja allkirjastamise teenused, andmete esitamise teatise ning projekteerimistingimuste sisestamine ja menetlemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles