Transpordiamet: bussifirmad loobusid kavandatud teenusekatkestusest

BNS
Copy
Hansabussi kaugliinide buss.
Hansabussi kaugliinide buss. Foto: Liis Treimann

Transpordiameti sõnul loobusid möödunud nädalal majandusraskuste tõttu avalikkuse poole pöördunud bussifirrmad 11. juunil protestina kavandatud teenusekatkestusest.

«Läbirääkimised bussiveoettevõtetega jätkuvad, kuid täna on rõõm tõdeda, et kõik viis avaliku pöördumise teinud ettevõtet on transpordiametile teatanud, et loobuvad 11. juuniks kavandatud teenusekatkestusest,» ütles ameti pressiesindaja Erki Varma BNS-ile.

Möödunud esmaspäeval esitasid viis bussiveoettevõtet, AS GoBus, Hansabuss AS, AS Atko Transport, AS Sebe ja M.K. Reis-X OÜ, transpordiametile avaliku pöördumise, milles juhtisid tähelepanu, et riigi tellimusel korraldatav bussiliiklus on jõudnud kütusehindade kallinemise, ebapiisava rahastuse ja majadusolukorra muutumist mittearvestavate lepingute tõttu olukorda, kus senisel kursil jätkates seiskub sügisel bussiliiklus linnade ja valdade vahel.

Hansabussi juhataja Indrek Halliste ütles sel esmaspäeval BNS-ile, et vedajad tegid transpordiametile ettepaneku kohtuda selle nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles