Auhinnatud Eesti juustutootja hakkab müüma tokeneid ja loob digikarja (1)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Andre Juustufarmi perenaine Erika Pääbus koos Mummukestega, nagu nad lehmi kutsuvad. Nende juustude fännidel on võimalik osta digi-Mummukesi ja luua omale digikari.
Andre Juustufarmi perenaine Erika Pääbus koos Mummukestega, nagu nad lehmi kutsuvad. Nende juustude fännidel on võimalik osta digi-Mummukesi ja luua omale digikari. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Rahvusvaheliselt tuntud juustutootja Andre Farm hakkab kapitali kaasamiseks arendama digikarja ja toob välja oma tokenid.

Ühe tokeni hinnaks saab 100 eurot ning selle investeerimisvõimalusega loodame turule tulla tuleval nädalal, rääkis Andre Farmi perenaine Erika Pääbus.

Tokeneid hakatakse müüma ignium.io platvormil, kus varem on seda teinud ka Saaremaa Mahemuna müües digikanu.

Andre Farmi üks digilehm maksab ühe tokeni ehk 100 eurot. Digilehmi võib soetada piiramatul hulgal ning tulevikus on need vabalt kaubeldavad nagu muu krüptovara.

Pääbuse sõnul on neil plaan saadav raha investeerida silo- ja lägahoidla rajamisse ning söötmisroboti soetamisse.

«Kui me juustu tootmisega seitse aastat tagasi alustasime, siis olid kõik meie närvirakud ja muud vahendid ära kasutatud,» rääkis Pääbus. «Elasime hea juustu peal ja investeeringuid ei teinud. Nüüd on enesekindlus tagasi, et algatada uus projekt ja parandada farmi poolel keskkonnatingimusi.»

Andre farmi perenaine Erika Pääbus juustukeradega.
Andre farmi perenaine Erika Pääbus juustukeradega. Foto: Sille Annuk

Robotid lüpsavad Andre Farmis juba 14 aastat. Söödaroboti lisandumine parandaks sööda kvaliteeti ja looma tervist ning seeläbi ka juustu kvaliteeti.

«See on kogukonnapõhine ettevõtmine,» rääkis Pööbus. «Me teeme endast kõik, et digilehma väärtus hakkaks kasvama ning lisaks pakume digilehma omanikele kaasamist erinevate teenuste näol, olgu selleks siis juustukoolitused, ühisüritused, õppereisid või uute juustude maitsmine.»

Token on on krüptomaailma teenus, digipilt, mille inimene saab soetada. Iga ostja saab unikaalse digipildi, mille väärtus hakkab sarnaselt aktsiatele ajas kas kasvama või kahanema ning mida saab hiljem müüa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles