Turism taastub turbokiirusel

BNS
Copy
Sel nädalavahetusel köitis nii turistide kui ka kohalike meeli tänavakunstide festival Lõuna-Šveitsis Asconas.
Sel nädalavahetusel köitis nii turistide kui ka kohalike meeli tänavakunstide festival Lõuna-Šveitsis Asconas. Foto: Massimo Piccoli

Turistide arv selle aasta esimeses kvartalis kolmekordistus võrreldes 2021. aasta sama perioodiga, teatas esmaspäeval ÜRO turismiagentuur (UNWTO). Iseäranis suur hüpe oli COVID-19 piirangute leevendamise käigus Euroopas.

2022. esimese kolme kuuga reisis 117 miljonit välisturisti. Mullu oli see arv 41 miljonit, seega tegemist on 184 protsendi suuruse tõusuga, teatas UNWTO.

Kuigi tänavune näitaja on 61 protsenti madalam kui 2019. aasta esimene kvartal enne pandeemiat, siis see näitab turismi kiiret taastumist, teatas agentuur.

Kokku 76 miljonist juurdetulnud turistist esimese kolme kuu jooksul umbes 47 miljonit registreeriti märtsis, mis näitab, et taastumine on hoogustumas, lisati.

Iseäranis oli taastumist näha Euroopas, kus registreeriti pea neli korda rohkem turiste kui 2021. aastal ehk 280 protsendi suurune tõus.

Taastumist oodatakse terve 2022. aasta jooksul, mil piiranguid leevendatakse ning pandeemia ajal paisunud nõudlus leiab ventiili, lisas agentuur, viidates lennubroneeringute kasvule.

UNWTO teatel on lähikuude kasv siiski mõõdukas ka Venemaa sissetungi tõttu Ukrainasse. Sõda Ukrainas on toonud kaasa kütuse- ja energiahindade kasvu, mis tähendab ka kõrgemaid transpordi- ja majutushindu turismisektoris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles