Tippjuht annab nõu: mida teha siis, kui CVs ei ole kõlavaid tiitleid

PM Majandus
Copy
Foto: Videal

Tööle kandideerimisel tuleb sageli ette, et värbajad otsivad kõlavaid tiitleid. Kui neid ei ole, siis oled personalijuhi silmis justkui läbi kukkunud, kuigi võid olla oma alal kõva tegija. Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina annab nõu, kuidas ka ilma kõlavate nimedeta siiski tööle saada.

Meeletu karjääriredeli puudumist, juhtiva rolli kogemuse puudumist ning pigem külgpidist arengut spetsialistina ei tasu karta ka töövahetuse kontekstis või uusi väljakutseid otsides. Kuigi sirgjooneline tõus järjest kõrgematele ametikohtadele võib CVs esimese hooga uhke välja näha, siis on enamike värbavate juhtide jaoks suurema tähendusega täidetud rollide sisu. Oma teemades kogenud spetsialiste on alati tarvis.

Kui aga peaks ühel hetkel tunduma, et värbajad küsivad aina sagedamini, miks ei olda saadud ametikõrgendust, uhkemat ametinimetust või suurema vastutavusega rolli, tasub juba nii oma CVs kui ka vestluste käigus olukord ausalt lahti rääkida ning keskenduda sellele, milline areng on toimunud. Selle asemel, et rühkida ülespoole, ollakse otsustanud oma teemavaldkonnas oluliselt nutikamaks muutuda ning õppida selgeks kõik, mida rolli kohta teada on. Niisamuti ei tasu enda rolli alaväärtustada – kui oled ühel hetkel piisavalt kogenud, et koolitada ka uusi kolleege, olla kellelegi mentoriks või toetades juhti oluliste protsesside vedamisel, tasuks see kõik ära märkida ning selgelt kirjeldada, milline on olnud areng.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles