Leedu Pank: Snorasest tõmmati välja suur summa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank Snoras.
Bank Snoras. Foto: SCANPIX

Leedu Panga president Vitas Vasiliauskas vastas teisipäeval Leedu meedia küsimusele, kas Snorase pangast viidi minema miljard litti, et pangast võeti enne pankrotti välja suur summa.

Keskpanga juht kutsuti parlamendi korruptsioonitõrjekomitee istungile aru andma, kui palju kadus Snorase pangast raha, kui ajaleht Lietuvos Rytas oli avaldanud artikli, et Leedu õiguskaitseorganid rakendavad Leedu pankade suhtes meetmeid. Parlamendis ütles ta täpse summa, kuid ajakirjandusele ta seda ei täpsustanud.

Ühtlasi eitas Vasiliauskas kategooriliselt, nagu oleks keskpangast välja imbunud infot kavandatud Snorase-vastase operatsiooni kohta.

Ta ütles, et keskpangal oli selles loos järelevalve ja algatamise roll, ülejäänu peavad selgeks tegema õiguskaitseorganid isekeskis.

Parlamendikomitee jätkab asja uurimist. Leedu siseminister Raimundas Palaitis on seoses infolekke kahtlusega ametist tagandanud kaks finantskuritegude uurimise ameti juhti, kuid Leedu peaminister ütles esmaspäeval, et see otsus tehti kiirustades, ning nõudis nende ametisse ennistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles