Vallavanem: Hiiumaa vajab toimivat lennuühendust

BNS
Copy
Hiiu vallavanem Hergo Tasuja.
Hiiu vallavanem Hergo Tasuja. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Hiiumaa vallavanem Hergo Tasuja pöördus riigihalduse ministri Jaak Aabi poole palvega lahendada Hiiu lennuliiklust tabanud kriis. President aga vabastas Aabi täna ametist. 

«Teisipäeval saime esimese teate, et Kärdla-Tallinna liinil lennuvedu teostav Transaviabaltika on tühistanud piletimüügi alates juunikuu keskpaigast. Eile (neljapäeval – toim) – ja meile teadaolevalt jätkub see ka täna (reedel – toim) ning edaspidi – said lennureisi tühistamisest teatanud sõnumi inimesed, kelle lend peaks kahe nädala pärast toimuma. Meile teadaolevalt on lennufirma ja transpordiamet viimaste kuude jooksul otsinud kompromissi olukorras, kus lennureisid on kütuse hinna tõusu tõttu oluliselt kallimaks muutunud,» selgitas Tasuja pöördumises.

Tasuja sõnul peaks tuleva nädala alguses toimuma kohtumine transpordiameti ning Transaviabaltika esindajate vahel, eesmärgiga olukorrale lahendus leida. «Samas ei ole seda suudetud viimaste kuude jooksul ning hetkel puudub kindlustunne õhureiside osas alates 15. juunist,» nentis ta.

«Lennuühendus Hiiumaa ja pealinna vahel on meie kogukonnale eluliselt oluline. Lendamist kasutavad muu hulgas ärikliendid, osalemaks kohtumistel Kärdlas või pealinnas. Veel enam aga kaugtöö tegijad. Sealhulgas erinevate riigiasutuste töötajad, kes jagavad oma töötunde Hiiumaa ja Tallinna vahel,» loetles vallavanem.

Eluliselt oluline on lennuühendus meditsiinivaldkonnas, kuna eriarstid ja spetsialistid, kes iga päev saarel ei viibi, kasutavad just lennureisi, et Hiiumaa haiglas vahetusi teha või kodanikke vastu võtta. «Lennuühenduse katkemine seab hiidlaste ning Hiiumaa külaliste turvalisuse ohtu. Seetõttu palun, et ka minister võtaks antud teemat kui riikliku tähtsusega küsimust, ning annaks omapoolse panuse, et see järgmisel nädalal lahenduse saaks,» toonitas ta.

Igal aastal kasutab Tallinna-Kärdla liini 10 000 reisijat, mais läbis Kärdla lennujaama 1211 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles