Eesti jaemüük vähenes Euroopa keskmisest rohkem

BNS
Copy
Jaemüük.
Jaemüük. Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti jaekaubanduse maht vähenes aprillis märtsiga võrreldes 1,6 protsenti. Nii euroalal kui Euroopa Liidus (EL) tervikuna langesid mahud samal ajal 1,3 protsenti.

Aastavõrdluses suurenes Eesti jaekaubanduse maht 13,1 protsenti, euroalal oli aastakasv aga 3,9 protsenti ja ELis tervikuna 5 protsenti, selgus Eurostati sesoonselt tasandatud andmetest.

Aprillis kahanes märtsiga võrreldes euroalal enim mootorikütuste jaemüük, kokku 1,9 protsenti. Toidu-, joogi-, ja tubakatoodete müük aga kahanes 2,6 protsenti ja mittetoidukaupade jaemaht 0,9 protsenti.

ELis suurenes mootorikütuste jaemüük 1,4 protsenti, mittetoidukaupade müük kahanes 0,9 protsenti ning toidu-, joogi-, ja tubakatoodete müük 2,3 protsenti.

Liikmesriikidest tõusid jaemüügi mahud kuuvõrdluses enim 5,3 protsenti Hispaanias, 3,7 protsenti Luksemburgis ning 1,9 protsenti Iirimaal. Müügimaht vähenes enim 7,7 protsendiga Sloveenias, järgnesid 5,4 protsendiga Saksamaa ning 3,9 protsendiga Läti.

Euroalal kasvas aastaga enim mootorikütuste jaemüük, mis suurenes 14,6 protsenti. Mittetoidukaupade jaemüük suurenes 8,9 protsenti. Toidu-, joogi-, ja tubakatoodete jaemaht langes 4 protsenti.

ELi arvestuses kasvas mootorikütuste jaemüük samuti 14,6 protsenti, mittetoidukaupade müük 9,6 protsenti. Toidu-, joogi-, ja tubakatoodete müügimaht langes 2,8 protsenti.

Liikmesriikide seas kasvasid jaekaubanduse mahud aastaga enim 29,6 protsenti Sloveenias, 21,1 protsenti Poolas ja 17,5 protsenti Maltal. Suurimat jaemahu vähenemist nähti aastavõrdluses 3,4 protsendiga Soomes, 2,9 Lukemburgis ning 1,9 protsendiga Belgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles