GRAAFIKUD Mis ameti pidajaid Venemaal lähikuudel koondama hakatakse? (1)

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Hiina autotootja Changan müügisalong Moskvas. Lääneriikide sanktsioonidega on suurenenud Hiina tootjate edu Venemaal. Aga automüüjad on ühed neist, keda lähikuudel võib koondamine oodata.
Hiina autotootja Changan müügisalong Moskvas. Lääneriikide sanktsioonidega on suurenenud Hiina tootjate edu Venemaal. Aga automüüjad on ühed neist, keda lähikuudel võib koondamine oodata. Foto: Scanpix/ EPA/ Maxim Shipenkov

Venemaa Ukraina ründamisele järgnenud sanktsioonid on hakanud Venemaa ettevõtteid pitsitama ning paratamatult tunnevad mõju ettevõtete töötajaid. Milliste erialade esindajad lähema poole aasta jooksul oma tööst ilma võivad jääda, selgub Vene Riikliku reitinguagentuuri ja analüüsikeskuse NAFI ettevõtjate seas läbiviidud küsitlusest.

Moskovskaja pravda kirjutab, et töötajate koondamise põhjuseks on uksele koputav kriis.

«Tootmismahtude vähenemise ning teenuste mahu kokkutõmbumisega silmitsi seisvad ettevõtted hakkavad esimeses järjekorras kulusid vähendama teenindava personali arvelt. Need on administratiivtöötajad, kes kontori elutegevuse eest vastutavad ning dokumendid korras hoiavad,» selgitas Valitsuse juures asuva finantsülikooli prorektor Aleksandr Safonov. Samas ei utsita ta juhte oma kontoritöötajaid kiiresti vallandama.

Safonovi sõnul satuvad esimesena koondamissurve alla kaubanduskeskuste, automüügisalongide ning olmetehnika müügikohtade juhid. Samas kui tööstusettevõtted hakkavad müügijuhte värbama. Nende peamine ülesanne on praegu võimlaikult paljude ostjate leidmine, et äri veepeal hoida. Lisaks ei tohiks järgneva poolaasta jooksul koondamine olla nii tempokas kui kevadel.

Nii kinnitas analüüsikeskuse NAFI peadirektor Guzelia Imajeva, et lähiajal massilist koondamist ette näha ei ole.

 

Aga on ka neid ettevõtteid, kes plaanivad töötajaid juurde palgata. Milliste ametikohtade esindajatest puudust tuntakse:

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles