Roheliste kaasjuht Marko Kaasik kandideerib RMK juhatuse esimeheks (3)

BNS
Copy
Marko Kaasik.
Marko Kaasik. Foto: Sille Annuk

Erakond Eestimaa Rohelised keskkonnaalase doktorikraadiga kaasjuht Marko Kaasik kandideerib Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) juhatuse esimeheks – põhjuseks on RMK suutmatus Eesti metsi säästvalt majandada.

Rohelised leiavad, et RMK ei ole olnud usaldusväärne riigimetsa hoidja ning olukord vajab muutmist.

«RMK tegevusest on näha majandushuvide ülekaalu, mistõttu metsad ei seo enam piisavalt süsinikku. Eestit võivad ohustada trahvid. Metsa liiga intensiivne majandamine lageraietega kahjustab pöördumatult loodust. Nii jätame järeltulevatele põlvedele parimal juhul ainult kliimamuutustele tundlikud puupõllud,» märgivad rohelised.

Kaasik kandideerib RMK juhiks, et Eesti mets ei kasvaks ainult pelletitootmise hiigelkasumi jaoks, vaid kuuluks Eesti kodanikele ja nende lastele. Mõistlikult majandades saavad kodanikud sellest metsast soodsalt nii ehitus- kui ka küttepuitu, leiavad rohelised.

Eestimaa Rohelised pooldavad teaduspõhist riigijuhtimist, kus olulisemate riigiametite ning ministeeriumide eesotsas oleksid erialase kõrgema haridusega spetsialistid. Kaasik on filosoofiadoktor keskkonnafüüsikas.

Rohelised kutsuvad üles ka teisi keskkonnaasjatundjaid ja looduse mitmekesisuse eest võitlevaid inimesi kandideerima RMK juhi kohale. RMK kodulehelt leiab kandideerimisavalduse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles