Aas palub Brüsselilt ehitajatele abi

BNS
Copy
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp / Scanpix

Ehitusmaterjalide hindade ja palkade tõustes paluvad üheksa Kesk-Euroopa ja Balti riigi transpordiministrit, nende hulgas Taavi Aas, Euroopa Komisjonilt abi taristuprojektide elluviimiseks, teatas Leedu transpordiministeerium neljapäeval.

Leedu transpordiminister Marius Skuodis koos Poola, Läti, Eesti, Bulgaaria, Tšehhi, Rumeenia, Slovakkia ja Ungari transpordiministriga allkirjastasid ELi transpordi-, telekommunikatsiooni- ja energeetikanõukogu istungil kirja Euroopa Komisjoni transpordivolinikule Adina Velyanile. Ministrid palusid rakendada meetmeid, mis võimaldavad eraldada ja suurendada ELi rahalisi vahendeid nende projektide jaoks paindlikumalt.

«Nii koroonaviiruse taud kui ka Ukraina sõda tekitasid maailmaturgudel ehitusmaterjalide nappuse ja häirivad tarneahelad, mis tõstis taristuprojektide maksumust ja tekitas raskusi tähtaegadest kinnipidamisega. Samuti seisavad maantee- ja raudtee-ehitusettevõtted ning ehitusettevõtted silmitsi tööjõupuudusega, mis suureneb seoses Ukraina kodanike naasmisega oma riiki kaitsma,» ütles Skuodis avalduses.

Ministri avalduse kohaselt vajatakse ELi tasandil kiireid ja konkreetseid otsuseid, mis aitaksid valdkonnal muutustega kohaneda, samuti peaks olema võimalik 2014. a kuni 2020. a projektide valmimine lükata 2024. aasta lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles