Venemaal paljastati ulukiliha konservide tootmises ulatuslikud pettused

BNS
Copy
Konservide puhul on palja silmaga keeruline aru saada, mis lihaga on tegu.
Konservide puhul on palja silmaga keeruline aru saada, mis lihaga on tegu. Foto: Shutterstock

Venemaa järelevalveasutus Rosselhoznadzor tuvastas föderaalagentuuri Merkuri abiga sealiha müümise põdraliha pähe, aga ka arvukalt muid juhtumeid, kus metsloomaliha toodete valmistamisel asendati tooraine odavamaga.

Ametkonna teatel avastati sea-, veise- ja kanalihast valmistatud konservide, vorstide, pasteetide ja muude toodete müük põdra-, karu, hirve- ning muude metsloomade ja -lindude liha sildi all.

Näiteks sai üks Arhangelski oblasti ettevõte Moskva oblastist hirve-, karu-, põdra-, metssea-, hane-, pardipasteeti ja muid tooteid. Elektrooniliste dokumentide analüüs näitas aga, et nende valmistamisel kasutati veise-, sea- ja linnuliha. Siltidel selle kohta teave puudus.

Kalmõkimaal avastati ettevõte, mis tootis väidetavalt 800 loomapeast 600 kilo karu- ja metskitseliha ning saatis selle vahendajate kaudu Novosibirski oblastisse jaemüüki.

Permi oblastis paljastasid Rosselhoznadzori töötajad põllumajandusühistu põrandaaluse tegevuse, kus volitatud isikud sertifitseerisid põdraliha tootmist, samas kui teabesüsteemi andmetel tarniti ühistule vaid seatoorainet.

Leningradi oblastis valmistas üks ettevõte väidetavalt vinnutatud hirveliha, kuid tooraineks kasutati searupskeid. Üks Peterburi ettevõte saatis Moskva ja Peterburi suurte kaubanduskettide kauplustesse põdrahautist, mille valmistamisel kasutati odavamat põhjapõdra liha.

Kõigil juhtudel võeti veterinaarõigusaktide rikkujad vastutusele ja nendest anti teada siseministeeriumile ja tööstustoodete illegaalse käibe tõkestamise komisjonile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles