Incapi Kuressaare tehas kasvatab oma tootmisvõimsust poole võrra

PM Majandus
Copy
Incapi tegevjuht Greg Grace demonstreerib kaamera jaoks valmistatud trükkplaati.
Incapi tegevjuht Greg Grace demonstreerib kaamera jaoks valmistatud trükkplaati. Foto: Incap Electronics Estonia OÜ

Saaremaal tegutsev elektroonikatootmisettevõte Incap Estonia uuendab oma kahte praegust pindmontaaži tehnoloogial töötavat tootmisliini ning lisab juurde kolmanda.

Kokku 1,35 miljoni euro suurune investeering kasvatab ettevõtte tootmisvõimsust enam kui 50%, uued seadmed pannakse tööle selle aasta kolmandas kvartalis.

Incap Estonia juhi Greg Grace’i sõnul aitab investeering kahte olemasolevasse ja ühte uude pindmontaaži tehnoloogia (SMT) liini toetada ettevõtte kasvu ja klientide nõudmisi. Uued elektroonika tootmisseadmed soetatakse Kuressaare tehasesse SMT Rentingult rendi-põhimõttel.

«Tehnoloogia muutub kiiresti ning seetõttu oleme näinud ja kogenud, et masinate rentimise mudel sobib meie tehasele kontseptsioonina väga hästi, kuna võimaldab paindlikkust ja samas tagab meile valdkonna uusimad seadmed,» selgitas Grace.

Leping investeeringuks sõlmiti ettevõttega SMT Renting, kes on pakkunud Incapile uusi tootmisseadmeid ka aastatel 2017 ja 2020.

«Uuendame oma kahte olemasolevat tootmisliini, et muuta need kiiremaks ja lisame juurde kolmanda liini, et suurendada SMT tootmisvõimsust, mis kasvab tänu nendele investeeringutele kokku üle 50%,» märkis Grace ning lisas, et liinide paigaldamine lõppeb plaanide kohaselt käesoleva aasta kolmandal kvartalil.

Rahvusvahelise elektroonikaseadmete tootjana pakub Incap nii suurtele tööstustele kui ka alustavatele idufirmadele uusima tehnoloogia abil valmistatud elektroonikaseadmete lahendusi. Incapi elektroonikat võib leida näiteks kaugloetavatest elektriarvestitest, tänavatel sõitvatest kergliikuritest, Eesti erinevate piirkondade nutikatest tänavavalgustitest kui ka maailma suurima merekontserni seadmetest või tuntuima liftitootja süsteemidest. Incapis toodetud akupankade abil veab näiteks Eesti esimene hübriidreisilaev Tõll reisijaid Virtsu-Kuivastu liinil ning üsna pea lendab Kuressaares toodetud elektroonikaga kaamera NASA programmi raames Kuud uurima.

Incap Corporation tegutseb Soomes, Eestis, Indias, Slovakkias, Suurbritannias ja Hongkongis ning annab tööd umbes 2500 inimesele. Incapi aktsia on Nasdaq Helsinki börsil noteeritud alates 1997. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles