Kinder on võtnud salmonelloosiga seoses müügilt üle 3000 tonni tooteid

Copy
Kinder Surprise.
Kinder Surprise. Foto: Shutterstock

Itaalia magusatootja Ferrero on müügilt ära korjanud üle 3000 tonni Kinderi tooteid seoses salmonelloosipuhanguga, mis on toonud ettevõttele kahju kümnete miljonite eurode ulatuses, ütles firma üks juhte neljapäeval Prantsuse päevalehele Le Parisien.

Ferrero France'i juht Nicolas Neykov ütles, et saastumine tuli filtrist, mis paiknes võitünnis Belgias Arlonis asuvas tsehhis. Tema sõnul võisid saaste tekitada kas inimesed või tooraine.

Belgia kaguosas asuvas tsehhis valmistatud šokolaaditooted sisaldasid salmonella-bakterit, mis tõi kaasa endaga kümneid haigusjuhtumeid mitmes Euroopa riigis.

Tsehhi sulgemine ja tervishoiuprobleemid olid ränk löök Ferrero jaoks lihavõttepühade paiku, kui Kinderi šokolaadid ja üllatusmunad on poodides paljude laste jaoks müügihitt.

Euroopa Haiguste Ennetamise ja Kontrolli Keskus (ECDC) teatas aprilli alguses, et tõenäolise nakkusallikana tuvastati šokolaadimunad. Haigestunud lapsed on valdavalt alla kümneaastased. Esimene juhtum tuvastati jaanuaris Ühendkuningriigis.

Ametnike sõnul iseloomustab epideemiat ebatavaliselt kõrge hospitaliseeritud laste osakaal. Belgias, Prantsusmaal, Saksamaal, Iirimaal, Luksemburgis ja Suurbritannias on alustatud toodete tagasikutsumist.

Salmonelloos põhjustab tavaliselt kõhulahtisust, palavikku ja kõhukrampe. Enamik haigestunuid arstimeid ei vaja, kuid raskematel juhtudel on vajalik haiglaravi, antibiootikumid või muu ravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles