Koondumine: kütusemüüja Jetoil ostab väiketanklate keti 14 kinnistut (1)

BNS
Copy
Krooningu Võhma tankla.
Krooningu Võhma tankla. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Eesti kapitalil põhinev kütuse hulgimüüja Jetoil omandab 14 kinnistut, kus asuvad Krooningu kaubamärgi all tegutsevad tanklad.

Koondumise tõi kaasa Krooningu soov müüa tanklate kinnistud ning Jetoil nägi selles kasumliku investeeringu võimalust, selgub koondumise lühikokkuvõttest.

ASi Jetoil põhiline tegevusala on mootorikütuste jae- ja hulgimüük. Jetoilil on üle Eesti 30 tanklast ja diislipunktist ning kahest CNG tanklast koosnev jaemüügivõrk. Jetoilil on valitsev mõju ettevõtete üle, mis tegelevad vedelkütuste ladustamisega ning õli ja määrdeainete hulgimüügiga. Jetoil on ASi Jetcapital valitseva mõju all.

ASi Krooning põhiline tegevusvaldkond on tanklates mootorikütuste jaemüük. Lisategevusena tegeleb ettevõte valdavalt toidukaupade, jookide ja tubakatoodete jaemüügiga tanklates ja marginaalsel määral kütuse hulgimüügiga.

Jetoil teenis 2020. aastal 112 miljoni euro suuruse käibe juures 2,1 miljonit eurot kasumit. Krooning teenis samal ajal 17,4 miljoni euro suuruse käibe juures ligi 550 000 eurot puhaskasumit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles