Eesti sai esimesed kaks Michelini tärni restorani (3)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti esimesed Michelini tärnid pälvinud restoranide Noa ja 180° esindajad. Paremal valges kokakuues Tõnis Siigur.
Eesti esimesed Michelini tärnid pälvinud restoranide Noa ja 180° esindajad. Paremal valges kokakuues Tõnis Siigur. Foto: FOTO: Konstantin Sednev

Kolmapäeva õhtul kuulutas Michelin Guide välja esimesed Eesti restoranid, kes on välja teeninud Michelini tärnid. Kokku tunnustati 31 restorani, kellest viit peeti tiitli Bib Gourmand vääriliseks ja kaks restorani said Michelini rohelise tärni. Siinsetest restoranidest kõrgeima tunnustuse ehk ühe Michelini tärni pälvisid Tallinna restoranid 180° ja NOA Chef’s Hall.

Noa Chef`s Halli puhul tõsteti esile atmosfääri ja asukohta ning restorani südameks olevat avatud kööki, samuti luksuslikke koostisosi, mida hangitakse kõikjalt maailmast, olgu selleks siis Norra kammkarbid või Kanada homaar. Loominguline seitsmekäiguline menüü, mille on loonud kokad Roman Sidorov ja Tõnis Siigur, hoiab kliendid algusest lõpuni endaga, pakkudes keerukaid ja väga originaalseid roogasid, mis on tulvil üksteist täiendavaid maitseid ja teks­tuurikihte, märkisid hindajad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles