UURING Tervelt kümnendikul euroala kodumajapidamistel on krüptoraha

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Tuntuim krüptoraha on bitcoin
Tuntuim krüptoraha on bitcoin Foto: Dado Ruvic

Igal kümnendal euroala kodumajapidamisel on kas bitcoin või muu krüptovaluuta, selgub Euroopa Keskpanga (EKP) teisipäeval avaldatud uuringust.

Kulutajate ootusi selgitavas küsituses, kus osalesid kuue riigi (Holland, Hispaania, Itaalia, Belgia, Saksamaa ja Prantsusmaa) krüptoraha omanikud, kõigub protsent vahemikus kuuest (Prantsusmaa) kuni 14ni.

Tervelt 37-l krüptoraha omanikul on neid summas kuni 999 eurot, 1000 kuni 4999 euro eest on krüptoraha 27 protsendil krüptoinvestoritest, üle 30 000 euro väärtuses on kuuel protsendil krüptoraha omanikest.

«Kõige tõenäolisemalt võivad krüptoraha omada keskmiselt noored täiskasvanud mehed ja kõrgema haridusega inimesed,» kirjutatakse uuringus.

Mis puutub finantskirjaoskusesse, siis suurema tõenäosusega on krüptovara kõige parema ja kõige väiksema finantskirjaoskusega vastajatel.

Analoogiline on olukord kodumajapidamiste sissetulekuga. Suurema tõenäosusega on krüptovara kõrgema ja madalama sissetulekuga kui keskmise sissetulekuga kodumajapidamistel.

Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles pühapäeval Hollandis peetud kõnes, et krüptovarade väärtus on null ja soovitas neisse mitte investeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles