Turistid on tagasi, pealinna üürikorterid otsas ja hinnad laes

PM Majandus
Copy
Turistid vanalinnas ei täida mitte ainult hotelle, vaid ka rendikortereid.
Turistid vanalinnas ei täida mitte ainult hotelle, vaid ka rendikortereid. Foto: Shutterstock

Turistide naasmisega koos on uus hoog sees ka lühiajalise korterirendi äril, mis on Tallinna üürikorterite turul vastu suve toonud kaasa defitsiidi ja hinnatõusu, kirjeldab 1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter.

«Pandeemia esimestel kuudel kadus lühiajalise rendiga tegelenutel klientuur praktiliselt üleöö ja paljud korterid anti mingigi rahavoo tagamiseks suhteliselt soodsalt pikemaks ajaks üürile. Esmalt jõudsid hinnad vaid loetud kuudega tagasi endisele tasemele, kuid sel kevadel on hinnatõus tänu lühiajalise rendituru tugevale tagasitulekule märgatav,» kommenteeris Martin Vahter, kelle sõnul on odavamate korterite hindadele oluline mõju ka suurel hulgal Eestisse jõudnud sõjapõgenikel, kes endale püsivat elupaika leida püüavad.

Martin Vahter tõi näitena ühe konkreetse kahetoalise korteri vanalinna piiril, mille eest küsiti veel eelmisel sügisel üüri 700 eurot, kuid mais läks see kaubaks juba sada viiskümmend euro kallimalt ehk 850 euro eest kuus.

«Tänu turismi taastumisele läksidki kõigepealt hinda lühiajalise rendi jaoks sobilikumad piirkonnad, ennekõike vanalinn ja seejärel südalinn, kuid nüüdseks on trend hakanud laienema ka kesklinnast kaugemale, näiteks Kalamajja,» selgitas Martin Vahter.

Statistikaameti andmetel jäi märtsis välisturistide arv Eestis pandeemiaeelsele ajale umbes kolmandiku võrra alla, kuid siseturistide arv lõi uue rekordi. «Praegust trendi vaadates tundub, et ootused algavale turismisuvele on ettevõtjatel väga kõrged,» nentis 1Partneri juht.

2004. aastal Eestis asutatud 1Partner on Baltimaade juhtiv kinnisvaragrupp, mille esindused asuvad Vilniuses, Riias, Tallinnas ja Tartus. 1Partneri põhiteenused on kinnisvara vahendus, arendamine, hindamine, haldamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles