Confido suurendas käivet ja vähendas kahjumit neli korda

PM Majandus
Copy
Kadi Lamboti sõnul on Confido väga kiires arengu- ja investeeringufaasis ning kasumisse jõudmine on plaanis järgmise aasta lõpuks.
Kadi Lamboti sõnul on Confido väga kiires arengu- ja investeeringufaasis ning kasumisse jõudmine on plaanis järgmise aasta lõpuks. Foto: Tairo Lutter

Viimastel aastatel jõudsalt kasvanud ja uusi kliinikuid avanud erameditsiinikontsern Confido neljakordistas mullu oma käivet.

Confido Healthcare Groupi möödunud aasta konsolideeritud müügitulu oli 24,22 miljonit eurot, mida on neli korda enam võrreldes aasta varasema kuue miljoni euroga.

Confido Healthcare Groupi ühe omaniku ja juhatuse liikme Kadi Lamboti sõnul jätkus grupi tegevuse kiire areng ning kokku tehti investeeringuid enam kui kuue miljoni euro eest.

«Laiendasime oma tegevust Tartusse, avades esmalt Confido kiirkliiniku Lõunakeskuses ning seejärel ka Confido Meditsiinikeskuse Raatuse kliinikus. Omandasime Eesti juhtiva töövõime hindamise ettevõtte ja kiropraktika kompetentsikeskuse,» kirjeldas Lambot, lisades olulisemate investeeringute nimekirja ka neljanda Confido kiirkliiniku avamise Rocca-al-Mare kaubanduskeskuses.

Neljakordse käibekasvu juures jõudis kontserni tegevus esimest korda ka jooksvasse, põhivara kulumi, intresside ja maksude eelsesse (EBITDA) kasumisse mahus 957 000 eurot. Majandusaasta lõpptulemuseks kujunenud 666 000 euro suurune kahjum on ligi neli korda väiksem aasta varasemaga võrreldes.

«Majandustulemuste paranemine igas olulises positsioonis on plaanipärane. Me oleme jätkuvalt väga kiires arengu- ja investeeringufaasis ning kasumisse jõudmine on plaanis järgmise aasta lõpuks,» kinnitas omanikeringi kuuluv Kadi Lambot.

«Pärast aasta varem edukalt läbitud riigihankekonkurssi alustasime 2021. aasta oktoobris eriarstiabi osutamist Haigekassaga sõlmitud viieaastase lepingu alusel ning käesoleval aastal ootame sellest positiivset mõju grupi tegevusmahtudele,» viitas Lambot.

Haigekassale pakub Confido teenust 11 erialal: neuroloogia, günekoloogia, günekoloogia ennetus (Confido Noorte Nõustamiskeskus), endokrinoloogia, kõrva-nina-kurguarsti teenus, kardioloogia, gastroenteroloogia, uroloogia, pulmonoloogia, dermatoveneroloogia, vaskulaarkirurgia.

«Aasta jooksul arendasime välja Eesti suurima koroonatestimise võrgustiku ning olime riigile väga oluline partner vaktsineerimistegevuse korraldamisel. Tänaseks oleme teinud enam kui 112 tuhat koroonavaktsiini,» ütles Lambot. «Suures plaanis oli tegemist väga hea näitega riigi ja erasektori koostööst tervisekriisi olukorra lahendamisel.» 

Confido gruppi kuuluvad pere-, üld- ja eriarstiabi ja töövõime hindamist pakkuv Confido Meditsiinikeskus, kaubanduskeskustes asuvad Confido Kiirkliinikud, Confido Vaimse Tervise Keskus, Confido Sõltuvusravikeskus, Confido Heaolukeskus, töötervishoiule keskenduv Confido Töötervishoid, radioloogiateenuseid osutav Confido Radioloogiakeskus, Confido Laserravikeskus, Confido Päevakirurgiakeskus ja AS Ortopeedia Arstid. Samuti kuulub Gruppi Perearsti Nõuandeliin OÜ, mis haldab tuntud perearsti nõuandetelefoni 1220.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles