Tallinna Vesi testis valmisolekut küberrünnakuteks

BNS
Copy
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: Sander Ilvest

Teisipäeval toimus Tallinna linna ja Tallinna Vesi AS-i ühisõppus, mille eesmärk oli kontrollida valmisolekut Tallinna Vee vastu sooritatud küberrünnakust tingitud elutähtsa teenuse katkestuseks ning hinnata nende lahendamise tulemuslikkust.

Õppust viis läbi Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti kriisijuhtimise grupp lauaõppusena, mille käigus kogunes Tallinna kriisireguleerimismeeskond ehk kõigi Tallinna linna ametite ja linnaosade esindajad, lisaks Tallinna Tehnikaülikooli kübereksperdid ning Tallinna Vesi AS-i meeskond, teatas linn.

Õppust juhatas abilinnapea Vladimir Svet, kelle sõnul sujus kogu tegevus plaanipäraselt ja märkimisväärsete tõrgeteta. «Ootame ära ka ekspertidest vaatlejate analüüsi, aga usun, et tulime ühiselt hästi toime ning oleme võimalikeks kriisiolukordadeks valmis,» kommenteeris Svet pressiteates.

AS-i Tallinna Vesi tootmisdirektori Ivar Ruubeli sõnul on ettevõtte ülesanne elutähtsa teenuse pakkujana olla kriisiolukordadeks alati valmis. «Seetõttu on taolised õppused koostöös Tallinna linna ja teiste partneritega ka meie jaoks väga väärtuslikud, andes meeskonnale päriselulise kogemuse, kuidas kriisiolukorras toime tulla ja mida saab teha paremini,» ütles Ruubel.

Kriisiõppuse ladusale korraldusele on linna teatel kaasa aidanud varasem regulaarne harjutamine. Eelmine suurõppus kriisireguleerimismeeskonna tasandil toimus 2021. aastal. Tegemist oli õppusega, kus harjutati gaasiplahvatuse tagajärgede likvideerimist, elanike evakueerimist ning liikluse reguleerimist õnnetuskohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles