Pariisi on tabanud turismibuum. «Me ületame 2019. aasta tasemed. Tulevik on imeline»

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Pariisi üks suurimad vaatamisväärsusi Champs-Élysées ööpimeduses.
Pariisi üks suurimad vaatamisväärsusi Champs-Élysées ööpimeduses. Foto: Stefano Rellandini/Scanpix

Enam kui kaks aastat pärast koroonapandeemia algust on Euroopa ja USA turistid leidnud tee taas Pariisi, et tutvuda Prantsusmaa pealinna vaatamisväärsustega, kirjutab Bloomberg.

Hotellide ja teiste majutusasutuste broneeringuid analüüsiva Trivago andmetel on Pariis turistide seas tänavu pea kõige ihaldatum sihtpaik maailmas, jäädes alla vaid Londonile. See on kergitanud ka linna hotellitubade hindu ja täituvust.

Keskmine hotellitoa hind Pariisis oli aprilli viimasel nädalal umbes 173 eurot (183 dollarit), mis on 17-protsendiline tõus võrreldes 2019. aasta sama perioodiga, näitavad turismiuuringute firma MKG andmed. Aastataguse ajaga võrreldes on tõusukõver veelgi järsem.

Pärast seda, kui riik loobus sel kuul viimastest maskikandmise nõuetest, peaks külastajate arv veelgi kiirenema, ütles hotelli- ja turismisektori organisatsiooni Atop asutaja Jean-Bernard Falco. «Ma arvan, et näeme parimat aastat, mida oleme eales näinud,« ütles Falco. «Me ületame 2019. aasta tasemed. Tulevik on imeline.»

Prantsusmaa suurim hotellikontsern Accor teatas, et tubade pealt teenitav tulu on tänavu igal kuul pidevalt paranenud, tehes eriti suure hüppe aprillis. «Meil on väga hea meel, et Pariis muutub taas elujõulisemaks,» ütles Accori Lõuna-Euroopa regiooni tegevjuht Maud Bailly Bloombergile.

Reisibroneerimisplatvormi Kayak andmetel ei näi huvi Pariisi vastu raugevat ning hotellipäringute arv mais suurenes 2019. aastaga võrreldes 60 protsenti. Osaliselt on see tõenäoliselt tingitud ka sel nädalavahetusel toimuvast UEFA Meistrite Liiga finaalist, mis toob Pariisi rohkesti jalgpallisõpru. 

Trivago ja Accori andmetel külastavad Pariisi endiselt kõige enam eurooplased, kuigi ka ameeriklased on asunud ära kasutama nõrgenenud euro mõjusid.

OECD andmetel moodustasid turismiga seotud tulud enne koroonapandeemiat enam kui 7 protsenti Prantsusmaa majandusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles