Kindlustusfirma: inimesed hindavad oma kodust vara liiga madalalt (1)

BNS
Copy
Õnnetus.
Õnnetus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja / Scanpix

PZU Kindlustuse kahjujuhtumite statistikast nähtub, et kodu kindlustades hindavad inimesed oma koduse vara väärtust liiga madalaks.

«PZU kogemus näitab, et inimesed ei hinda oma vallasvara, nagu kodutehnika, riiete ja mööbli väärtust sageli adekvaatselt. Sellest tulenevalt pole kindlusandjal õnnetuse korral võimalik vara tegelikku väärtust tihti hüvitada, kuna kindlustuskaitse pole olnud piisav,» ütles PZU Kindlustuse varakahjude grupi juht Marge Habakukk pressiteates lisades, et kindlustuslepingut sõlmides tasub meeles pidada, et koduse vara alla liigitub kõik, mida on võimalik liigutada.

Ta tõi välja, et sel aastal on hävinud tulekahjus läbi kahe korruse ulatuv korter, kuid kodune vara oli kindlustatud vaid 15 000 euro ulatuses. Kõige suuremad hüvitised on seejuures tulnud välja maksta tulekahjude korral ja selliste juhtumite korral on kindlustussumma osutunud peaaegu alati ebapiisavaks, mis tähendab, et osa kahjust on jäänud hüvitamata.

Kui kodu on varustatud signalisatsiooniga, siis koduse vara kindlustussummale ülemist piiri ei ole. Signalisatsiooni puudumisel on kindlustussumma ülempiiriks 125 000 eurot. Väärtesemed on kindlustatud 4000 euro väärtuses, kui kindlustuslepingus ei ole märgitud teisiti.

Tänavu esimeses kvartalis teatati PZU kindlustusele umbes 1200 koduse vara kahjujuhtumist. Neist enim ehk ligi 700 olid seotud õnnetustega, nagu asjade mahakukkumine või tehnika rikkiminek. Järgnesid veega seotud kahjujuhtumid, mida oli üle 300 ja loodusjõududest tingitud juhtumid, mida oli üle 70. Tulekahjudest ja vargustest tingitud kahjusid esines paarikümnel korral.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles