USA lennufirmasid vaevab piloodipõud: mõeldakse isegi väljaõppe lühendamisele

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Delta lennufirma.
Delta lennufirma. Foto: DANIEL SLIM / AFP / SCANPIX

USA lennufirmadel on pilootidest nii suur puudus, et mõeldakse juba väga radikaalsetele lahendustele - näiteks on laual võimalus vähendada kohustuslike lennutundide arvu poole võrra. 

Business Insider kirjutab, et nii Delta, American Airlines kui United Airlines on pidanud siseriiklikke lende koomale tõmbama. Piloodipuudus on sundinud 100 Delta lennukit jõude seisma. 

Unitedi juhi Scott Kirby sõnul pole vähemalt järgmised viis aastat lootust, et probleem laheneks. Seega ongi juba laual variandid, nagu pilootide pensioniea tõstmine ja lennutundide arvu vähendamine. Delta aga ei nõua enam pilootidelt 4-aastast kõrgharidust. 

Kriisist saavad pihta peamiselt just väiksemad lennufirmad, kuna piloodid tõmmatakse ära rahvusvahelistele lendudele. Mesa Airlinesi juht Jonathan Ornstein tõdes, et kui suuremasse firmasse tööle minev piloot lahkub, kulub 120 päeva, et talle asemik leida. 

Vabariiklasest senaator Lindsey Graham plaanib tulla välja seaduseelnuõga, mis tõstaks kohustusliku pilootide pensioniea 65. eluaastalt 67ndani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles