Azovstali tehase omanik kavatseb oma superjahi maha müüa

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Oligarh Rinat Ahmetov.
Oligarh Rinat Ahmetov. Foto: AFP PHOTO / System Capital Management (SCM) / Scanpix

Ukraina vabadusvõitluse sümboliks saanud Azovstali tehase omanik, riigi rikkaim oligarh Rinat Ahmetov kavatseb müüa maha oma praegu ehitatava superjahi, vahendab Business Insider. 

Oligarhi tellitud 145 meetri pikkust superjahti Luminance'i ehitab praegu Saksamaa Lürsseni firma. Laeva väärtuseks hinnatakse üle 700 miljoni dollari.

Akhmetovi ettevõtte System Capital Managementi pressiesindaja Jock Mendoza-Wilson ütles New York Timesile, et olukorda arvestades kaalutakse selle müüki. Laeva ehitusega seotud allikas väitis Times'ile, et sõja puhkemine ehitust ei seganud ja Ahmetovi pereliikmed sõitsid isegi kohale protsessi detaile jälgima. 

Lürssen väiteid ei kommenteerinud. Tähelepanuväärsel kombel on laevafirma ühtlasi ehitanud teadmata omanikuga ja Vladimir Putiniga seostatud superjahi Scheherazade, mis on Luminance'ist veidi lühem. 

Ahmetovi vara hinnatakse 7,3 miljardile dollarile. Aprilli lõpus ütles ta Šveitsi meediale, et Mariupol on alati olnud ja jääb alatiseks Ukraina linnaks. «Olen uhke, et Azovstal on meie vastupanu kants.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles