Suur osa venemaalasi ei saa endale enam ka nädalast puhkust lubada (4)

PM Majandus
Copy
Vene turistid märtsis Phuketis puhkamas.
Vene turistid märtsis Phuketis puhkamas. Foto: Scanpix/ Reuters/ JORGE SILVA

Enam kui kolmandikule, täpsemalt 35 protsendile venemaalastest käib ka nädalane puhkusereis üle jõu, selgus SuperJobi portaali uuringust.

Komsomolskaja Pravda kirjutab, et töö kaotused siin rolli ei mängi, sest küsitlus viidi läbi stabiilse sissetulekuga täiskasvanute seas.

Ja põhjus on lihtne: neil lihtsalt ei ole raha isegi nädalase normaalse puhkuse jaoks.

Küsitluses osalenute sõnul maksab nädalane puhus inimese kohta keskmiselt 37 000 rubla (ametliku kursi kohaselt 602 eurot). Kui aga rääkida mitte keskmisest, vaid ideaalsest puhkusest, siis selleks on küsitletute sõnul inimese kohta tarvis 160 000 rubla (2600 eurot).

«Inflatsioon on oma töö teinud,» tõdes valitsuse juures asuva rahandusülikooli prorektor Aleksandr Safonov, kelle sõnul on turismiteenused sel aastal järsult kallinenud. Nii transport kui ka majutus. Samuti toitlustamine. Lisaks, mis on puhkus ilma meelelahutuseta. Kuid sissetulekud on venemaalastel jäänud eelmise aasta tasemele.

Nii tahaksidki paljud küll puhkusele sõita, kuid selleks peaks laenu võtma. Selle asemel eelistatakse koju jääda või suvilasse sõita.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles