Pärnu-Uulu teelõigu soovib neljarealiseks ehitada kuus ettevõtet

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Sel aastal valmivat Võõbu-Mäo teelõiku (pildil) ehitav GRK esiats pakkumise ka Pärnu-Uulu lõigule.
Sel aastal valmivat Võõbu-Mäo teelõiku (pildil) ehitav GRK esiats pakkumise ka Pärnu-Uulu lõigule. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pärnu‒Uulu 2+2 teelõigu riigihankele esitasid pakkumisi kuus teeehitajat.

Kümnekilomeetri pikkuse lõigu ehitamiseks näitasid valmidust Verston, Nordecon, GRK, TREV-2, KMG ja TREF Nord. Transpordiameti teatel jäi hinnapakkumuste keskmine maksumus 35,5 miljonit euro juurde.

«Järgnevalt tuleb kontrollida esitatud kalkulatsioonide korrektsust ning pakkujate vastavust riigihanke kvalifitseerimis-ja vastavustingimustele. Peale kirjeldatud toimingute tegemist, saame teatavaks teha, kellega leping allkirjastatakse. Viimane selgub lähima paari kuu jooksul. Planeerime ehitustöid alustada selle aasta kolmandas kvartalis,» ütles transpordiameti taristu ehitamise ja korrashoiu osakonna juhataja Janar Tükk.

Maantee Uulu ja Pärnu vahel ehitatakse välja nelja sõidurajaga maanteeks, et suurendada liiklusohutust, maantee läbilaskvust ja parandada sõidumugavust. Liiklusuuring näitab, et sel lõigul on prognoositav liiklussagedus üle 15 000 sõiduki ööpäevas ja raskeliikluse osa üle 20 protsendi.

Pärnu–Uulu neljarealisele lõigule kavandatakse kaks eritasandilist liiklussõlme, mitu jalakäijatunnelit ja metsloomade teeületuskohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles