Hiina parlamendisaadikute sissetulekud jätavad USA kaugele seljataha

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rikkam Hiina rahvasaadik, joogitootja Wahaha nõukogu esimees Zong Qinghou.
Kõige rikkam Hiina rahvasaadik, joogitootja Wahaha nõukogu esimees Zong Qinghou. Foto: SCANPIX

70 kõige rikkamat Hiina parlamendisaadikut teenisid eelmisel aastal rohkem kui USA 535 kongresmeni, riigi president, ministrid ja ülemkohus kokku, vahendab lenta.ru.

Hurun Reporti andmetel hinnati 70 rikkama Hiina parlamendisaadiku varanduseks 565,8 miljardit juaani ehk 89,84 miljardit dollarit. Eelmise aastaga õnnestus neil enda varandust kasvatada 11,5 miljardi dollari võrra.

Bloombergi andmetel teenisid 660 rikkamat USA seaduseloome, kohtu- ja täitevvõimu esindajat 7,5 miljardit dollarit. Selles on kokku arvestatud nii töötasu kui ka tulu nende varadelt.

Kõige rikkam Hiina rahvasaadiku on joogitootja Wahaha nõukogu esimees Zong Qinghou 68 miljardi juaaniga (10,8 miljardit dollarit).  Zong Qinghou on ka Hiina rikkurite edetabeli teisel kohal.

Hiina parlamenti kuulub ka riigi kõige rikkam naine: kinnisvarafirma Longfor Propertis juht Wu Yahong, kelle varandust hinnatakse 42 miljardile juaanile (6,67 miljardit dollarit).

2010. aastal oli Hiina kogutulu elaniku kohta  2400 dollarit USA 34 000 dollariga võrreldes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles