Kaubandusketid: meil on ukrainlastele jätkuvalt tööd pakkuda

BNS
Copy
Järve Selveri müügisaal.
Järve Selveri müügisaal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Kaubanduskettide esindajate sõnul on juba tööle palgatud hulgaliselt Ukraina põgenikke, ent vabu positsioone veel jagub. Peamiselt töötavad sõjapõgenikud kaubapaigutajatena.

«Prisma on meelsasti valmis pakkuma oma kauplustes tööd Ukraina põgenikele, kes soovivad kaubandusvaldkonnas tööd teha. Hetkel on sõlmitud töölepinguid üle 20. Vesteldud on rohkemate soovijatega, nii et sellele arvule tuleb kindlasti lisa. Vabu töökohti oli meil pakkuda kokku kuni 50 inimesele, millest siis pea pooled on praeguseks täidetud,» ütles Prisma kommunikatsiooni- ja vastutustundliku ettevõtluse juht Kristiina Tamberg BNS-ile.

Selveri kommunikatsioonijuhi Rivo Veski sõnul on nende ketti tööle vormistatud ligi 80 sõjapagulast, kellest kõik on tööle võetud teenindajatena. «See tähendab Selveris, et nende tööülesandeks on peamiselt tegeleda kauba väljapanekuga, ent mõnel juhul õppida juurde ka järgmisi töölõike, kellel juba ka eesti keele õpingud edulisemalt kulgevad,» selgitas ta.

Veski kinnitas, et ka Selveris jagub vabu positsioone ja tööle värbamine toimub võrdsetel alustel. «Me ei tee siin vahet pagulastel või kohalikel töölesoovijatel. Kusjuures on ju ametikohti, kus keeleoskus on hädavajalik ja neid kohti me ukrainlastega täita paraku ei saa näiteks kassa ja infoleti teenindajad või teenindusleti teenindajad,» nentis ta.

Ka Rimi personalijuhi Kaire Tero sõnul on tööd jätkuvalt pakkuda. «Hetkel on meie juures ametis ligi poolsada ukrainlast, kes peamiselt töötavad kaubapaigutajatena, koka või pagarina, aga on ka neid, kes teenindavad kassas. Samas peame tõdema, et mõned meil töötanud ukrainlased on sõja jätkumisest hoolimata juba tagasi kodumaale läinud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles