Lisaeelarve toob soodsama diislikütuse

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Erimärgistatud diislikütuse hulgihind peaks langema seitse protsenti ehk 9,5 senti. Maksusoodustus parandab nii põllumajandusettevõtete kui ka põlevkivikaevandajate konkurentsivõimet.
Erimärgistatud diislikütuse hulgihind peaks langema seitse protsenti ehk 9,5 senti. Maksusoodustus parandab nii põllumajandusettevõtete kui ka põlevkivikaevandajate konkurentsivõimet. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Kolmapäeval riigikogus vastu võetav lisaeelarve toob põllumeestele ja põlevkivikaevuritele soodsama hinnaga eriotstarbelise diislikütuse.

Samuti suureneb toimetulekutoetus 200 euroni kuus ning sellesse hakatakse arvestama eluasemelaenu makseid. Kolmas käegakatsutav muudatus on ühekordne 50-eurone toetus, mille valitsus maksab kõikidele pensionäridele ja lastetoetuse saajatele.

Kuna riigikogu suurim opositsioonierakond EKRE esitas lisaeelarve eelnõule sadu muudatusettepanekuid, oli valitsusliit sunnitud siduma seaduseelnõude vastuvõtmise usaldusküsimusega. Kui seaduse vastuvõtmine on valitsuse nõudel seotud usaldusküsimusega, siis parandusettepanekuid arutama ei pea. Küll aga võivad opositsioonisaadikud kõnesid pidada ja küsimusi esitada.

Usaldusküsimusega sidumine tekitas aga eelmisel nädalal alanud järjekordse Kesk- ja Reformierakonna juhtpoliitikute sõnasõja tõttu küsimuse, kas valitsusliit veel püsib. Eile kinnitasid nii Keskerakonna fraktsiooni juht Jaanus Karilaid kui ka Reformierakonna fraktsiooni juht Mart Võrklaev, et valitsusliidu rahvasaadikute hääled on valitsuse taga ning lisaeelarve saab kolmapäeval seaduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles