Maive Rute: Brüsselis on koristaja odavam kui Eestis (3)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Ukraina sõja puhkedes sai Maive Rutest, kes muidu tegeleb Euroopa Komisjonis Euroopa tööstuspoliitikaga, nn Ukraina rakkerühma juht. Sõda ei käi kaugeltki tervel territooriumil ja rahvas peab tasapisi tavaelu juurde naasma, et majanduse saaks taas käima tõmmata.
Ukraina sõja puhkedes sai Maive Rutest, kes muidu tegeleb Euroopa Komisjonis Euroopa tööstuspoliitikaga, nn Ukraina rakkerühma juht. Sõda ei käi kaugeltki tervel territooriumil ja rahvas peab tasapisi tavaelu juurde naasma, et majanduse saaks taas käima tõmmata. Foto: Sander Ilvest

Brüsselisse on jõudnud kevad ning ametnike varasalvest tulevad järjest sanktsioonipaketid Venemaale ja uued käsulauad Euroopa rahvale. Samal ajal kui eurokvartalis peab demonstratsiooni käputäis sõjavastaseid, otsib vaevalt mõne meetri kaugusel sõja tõttu uue ameti saanud Maive Rute ukrainlastele põllumasinaid.

Veidi enne koroonat Eesti Panga asepresidendiks saanud Maive Rute pani uue ameti mõne kuu pärast maha ja läks 2020. aastal tagasi Brüsselisse, Euroopa Komisjoni siseturu, tööstuse ja ettevõtluse peadirektoraadi peadirektori asetäitjaks.

Ukraina sõja puhkedes sai Rutest, kes muidu tegeleb Euroopa tööstuspoliitikaga, nn Ukraina rakkerühma juht. Nüüd püüab ta oma 14. korruse kontorist, kust avaneb vaade ühele Brüsseli lugematutest parkidest, Ukraina majandust käima tõmmata. Kui teine eestlane, Henrik Hololei peab ajama korda Ukraina teekorralduse, et kaubad maad mööda Euroopasse jõuaksid, püüab Rute meelitada IKEA-sarnaseid Euroopa firmasid tagasi Ukrainasse – sest sõda ei käi kaugeltki tervel territooriumil ja rahvas peab tasapisi tavaelu juurde naasma, et majandus käima tõmmata ning sel moel sõjapidamiseks raha saada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles