Klaasimeister ja Polar Glass ühinevad välisturgude vallutamiseks

PM Majandus
Copy
Klaasimeistri tehas Kolus.
Klaasimeistri tehas Kolus. Foto: Erakogu/ Vallo Kruuser

AS Klaasimeister ja OÜ Polar Glass (Baltiklaas) ühinevad, et uutel turgudel kiiremini kasvada.

Kokkuleppe järgi saab ühendettevõtte enamusaktsionäriks AS Klaasimeister praegune omanik Balti erakapitalifond Livonia Partners ja vähemusaktsionärina jätkab Polar Glassi senine omanik AS Barrus.

Tehing jõustumisele peab oma heakskiidu andma Konkurentsiamet.

«Näeme energiaefektiivsete klaasilahenduste turul kasvuvõimalusi ja ühinemine on osa meie pikemast plaanist,» kommenteeris Livonia Partners fondi partner Kaido Veske.

Ettevõtete ühinemise eesmärk on laiendada tootepakkumist ja kliendiportfelli ning kasvada Euroopa üheks juhtivaks hoonete klaasilahenduste pakkujaks. «Tulevase grupi strateegia on keskenduda kõrgelt väärindatud klaasilahendustele, mis võimaldab luua energiatõhusamaid ja parema sisekliimaga hooneid. Oleme hiljuti sisenenud Suurbritannia turule ja näeme kasvuvõimalusi laiemalt Euroopa turul, aga ka Põhja-Ameerika suunal,» lisas AS-i Klaasimeister juhatuse esimees Karla Agan.

Tekkivas grupis on kokku ligi 400 töötajat ja neli tehast – kolm Eestis ja üks Lätis.

Barruse juhatuse esimees Martti Kork lausus, et rahvusvahelisel turul laienemiseks ja klientidele klaasi täislahenduste pakkumiseks on parim tee koostöö. «Nii saame ühendada mõlema ettevõtte tugevused ja olla uutel turgudel konkurentsivõimelisem. Lisaks plaanime märkimisväärses mahus investeerida nii ettevõttesse kui ka inimestesse, mis võimaldab täita grupi kasvuplaani.»

Ettevõtted on tootnud klaasilahendusi paljudele projektidele Eestis ja Euroopas, s.h tuntud avalikele ja büroohoonetele – näiteks Tower Bridge Londonis, Eiffeli torni lahendused, Oslo lennujaam, Victoria Tower Stockholmis, Helsingi Keskraamatukogu Oodi, BMW Welt Munich, Taani Loodusloomuuseum Kopenhaagenis, Hiltoni hotell Tallinnas, Eesti Rahva Muuseumi hoone, Arvo Pärdi Keskus, Fahle Park, uus Akropolise Muuseum, ERR-i raadiomaja jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles