Musk pani oma Twitteri-ostu plaani pausile

Copy
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: ANDREW KELLY/Reuters/Scanpix

Maailma rikkaim mees ja elektrisõidukite tootja Tesla tegevjuht Elon Musk ütles reedel, et paneb ajutiselt pausile oma suurt kõlapinda kogunud leppe osta sotsiaalmeediaplatvorm Twitter. Uudis viis firma aktsia börsil suurde langusse.

Muski säuts kukutas ettevõtte aktsia hinda eelkauplemises 17 protsenti.

«Twitteri lepe on ajutiselt pausil, sõltudes üksikasjadest, mis toetavad arvutusi, et spämmi- ja libakontod moodustavad tõepoolest vähem kui viis protsenti kasutajatest,» kirjutas ta Twitteris.

Teisipäeval teatas Musk Financial Timesile antud intervjuus, et kui tal õnnestub 44 miljardi dollari suurune tehing meediaplatvormi Twitter ostmiseks, siis ta kavatseb tühistada USA ekspresidendile Donald Trumpile kehtestatud postitamiskeelu.

Mis see põhjus võib olla? Axios kirjutab, et Muski ülevõtmispakkumisega on olnud nii palju pöördeid ja probleeme, et Wall Street on muutunud skeptiliseks, kas see tehing üldse kunagi teoks saab.

Suure paki Tesla aktsiaid müünud ning pankuritelt ostuks miljardeid dollarid välja rääkinud Muski heitumine pelgalt ühest infokillust näitab selgelt, kui maniakaalne see ülevõtmisprotsess on. Lisaks tehakse enne ostupakkumise tegemist tavaliselt põhjalik ettevõtte hindamine.

Axios juhib tähelepanu sellele, et säuts tuli vaid päev pärast seda, kui Twitteri juhatuse esimees tagandas kaks juhtkonna liiget ning pani uute inimeste palkamise pausile. Ja kuigi allikad kinnitavad, et need sammud ei ole Muskiga seotud, siis väljaande hinnangul ei ole küsimustki, et ülevõtmispakkumine survestab ettevõtet innovatiivsemaks ja kasumlikumaks saama. Axiose allikad kinnitavad, et ettevõtte töötajad on kogu protsessist meeleheitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles