EfTENi uus tavainvestorile mõeldud kinnisvarafond: kes ja kui palju sinna raha panid

BNS
Copy
Tallinna linn õhust.
Tallinna linn õhust. Foto: Sander Ilvest

Järgmisel reedel lõpeb kinnisvarafondi EfTEN United Property Fund osakute avalik pakkumine. Enne praegust avalikku pakkumist oli fondiga liitunud 5300 investorit, kelle keskmine vanus on 40 aastat.

Fondi raha paigutanutest on naisi 34 protsenti, mehi 49 protsenti ning 17 protsenti investoritest on ettevõtted. Fondi eakaim investor on 85-aastane ning noorim neljakuune. Kõige enam, ligikaudu kolmandik, on investoreid vanuses 30–40 aastat, teatas EfTEN.

Pensioniealiste ja alaealiste investorite osakaal on sisuliselt võrdne – 5 protsenti. Pensioni investeerimiskonto kaudu on fondi raha paigutanud 220 investorit, paljud neist regulaarselt.

«Fondi puhul torkab silma, et kuigi valdavalt on tegu nooremas keskeas investoritega, kes on Eestis kõige aktiivsemad rahapaigutajad, siis esindatud on väga erinevad vanuserühmad. Fondi kogemus kinnitab ka naiste kasvavat investeerimisaktiivsust,» ütles EfTEN Capitali jaeärisuuna juht Kristjan Tamla.

Tamla lisas, et fondi kaudu saavad investorid endale läbilõike kogu Balti kinnisvarasektorist, hakates Baltimaades büroohoonete, hotellide, kaubanduskeskuste või üürikorterite omanikeks.

Börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon otsustas 3. mail rahuldada EfTEN Capitali taotluse ja noteerida tema valitsetava EfTEN United Property Fundi osakud tingimuslikult börsi fondiosakute nimekirjas. Osakute avalik pakkumine lõpeb järgmisel reedel, 20. mail kell 11. Emissiooni maht on 5 miljonit eurot. Fondiosakud on kavas noteerida Tallinna börsil 31. mail.

EfTEN United Property Fund alustas 22. juunil 2021 ning investeerib Baltimaade äri- ja elukondlikusse kinnisvarasse. Alates fondi loomisest on sellega liitunud 5300 investorit ning fondi maht on 19,3 miljonit eurot. Fondi saab investeerida alates 10 eurost. Fondi on panustanud ka EfTENi juhtivtöötajad ja asutajad.

EfTEN United Property Fundi investeeringud on hajutatud 27 kinnisvaraobjekti vahel. Seni suuremad investeeringud on Menulio büroohoone Vilniuses, Uus-Järveküla elamurajoon ja Danske panga peahoone Vilniuses, kuhu fond investeerib EfTEN Real Estate Fund 5 kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles