Alexela ja Infortari esitatud kodutöö lükkas LNG-projekti taas liikvele (1)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Energiakontserni Alexela juhatuse liige Marti Hääl (vasakul) ja Eesti Gaasi omanikfirma Infortar juhatuse esimees Ain Hanschimdt eelmisel nädalal mõni tund enne seda, kui koostöö Eleringiga lõppenuks loeti.
Energiakontserni Alexela juhatuse liige Marti Hääl (vasakul) ja Eesti Gaasi omanikfirma Infortar juhatuse esimees Ain Hanschimdt eelmisel nädalal mõni tund enne seda, kui koostöö Eleringiga lõppenuks loeti. Foto: Mihkel Maripuu

Kaks kuud ­läbirääkimisi pidanud, vahepeal uksi prõmmides ­laiali läinud ja seejärel ­jälle kokku tulnud ­pooled leidsid teineteisemõistmise. Seda vähemalt näiliselt, sest kui üksikasjad pole ­paigas, pole endiselt kokku lepitud suurt midagi.

Eelduse vahepealsest patiseisust välja tulla andis ­Postimehele teadaolevalt nii-öelda kodutööde ärategemine. ­Mäletatavasti said nii Elering kui ka ­Alexela ja Infortar möödunud reedel ­majandus- ja kommunikatsiooni­ministeeriumilt (MKM) ülesanded, mille sisu toona ei avalikustatud. Väidetavalt seisnes era­ettevõtjatele antud koolitükis ootus, et nad kirjeldaksid võimalikult täpselt, mida nad ­riigilt ­ikkagi küsivad.

Selle nädala alguses tuli Alexela ja ­Infortari ühisfirma Pakrineeme Sadam välja pakkumisega, mis sisaldas haalamiskai müümise või rentimise asemel täisteenust: Pakrineeme Sadam ehitab kai ja rendib ujuvterminali, Elering rajab ühenduse võrguga. MKMile ja ­Eleringile pakutu sobis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles