Ministeerium keeldus kahele ettevõttele sanktsioonierandi tegemisest

BNS
Copy
NPM Silmeti tootmine Sillamäel.
NPM Silmeti tootmine Sillamäel. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ei rahuldanud NPM Silmet OÜ ja Polyus Plus OÜ taotluseid, milles pöördujad palusid Venemaale kehtestatud sanktsioonile erandi tegemist.

Venemaal ja Valgevenes asutatud autoveoettevõtjatele jõustus 9. aprillil keeld vedada Euroopa Liidu territooriumil kaupa.

Polyus Plus esitas 11. aprillil taotluse, milles paluti anda luba taotlejale bituumeni läbilaskmiseks Venemaa autodega. NPM Silmet taotles samuti 11. aprillil luba haruldaste muldmetallide karbonaatide kuni 450 tonni sisseveoks Vene Föderatsioonist.

MKM leiab, et rahvusvahelisest sanktsioonist erandi tegemise taotluse rahuldamine ei ole põhjendatud, kuna määruse piirang keelab Venemaal asutatud autoveoettevõtjal veoteenuse osutamise Euroopa Liidu territooriumil, mitte konkreetse kauba sisseveoks.

MKM selgitab, et määruse alusel on erandi taotlemiseks õigustatud isikuks Venemaal asutatud autoveoettevõtja, mitte kauba omanik või teenuse tellija. Seevastu taotlejad, Polyus Plus ja NPM Silmet, on Eesti riigis asutatud äriühingud, kes ei ole määrusega kehtestatud piirangu subjektiks.

Taotlejatel on õigus pöörduda 30 päeva jooksul alates otsuse teatavaks tegemisest kaebusega Tallinna halduskohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles